Çocuk Sahibi Olmayan Bir Kadına Üzerimize Vazife Olmayan Sorular Neden Sormamalıyız?

Her evlenen çiftin beynini çocuk sorularıyla yiyen akrabalar, arkadaşlar vardır. Belki sizi de bu sorularla bıktırmış olabilirler.  Peki hadsizce bizlere yöneltilen bu sorular neden sorulmamalı? Neden rahatsız edici? Hadi birlikte bakalım!

Sülalemizdeki kadınlardan, komşularımıza, iş arkadaşlarımızdan siyasilere kadar herkesin kadınlar ve doğurganlıklarıyla ilgili iki çift lafı vardır. Özellikle yeni evlendiyseniz çocuk yapmanız konusunda çevrenizin acımasız baskısını iliklerinize kadar hissedersiniz.

Onlar için bir kadını özel kılan şey sadece çocuk doğurması... Gerisi kimse için önemli değil! Annelik mertebesine ulaşmak ne yazık ki kadınların tek ulvi görevi olarak benimsenmiş durumda.

Bu konuyla ilgili istediklerini sorma ve söyleme haklarını kendilerinde buluyorlar. Kadınlar, birilerinin merakını giderken için sürekli açıklama yapmak zorunda bırakılıyorlar. "Çocuk ne zaman?" sorusu bile açıkçası can sıkıcı. Bu soruyu sormak bile bana kalırsa hadsizce.

Kişi kendi anlatmak istemediği sürece bu tarz soruların sorulmaması gerekiyor çünkü bir kadının çocuk yapıp yapmaması kendisi ve eşi dışında kimseyi ilgilendirmez. Özellikle bizim gibi ailenin çocukla bir bütün haline geldiğini ve kutsandığını düşünen toplumlar için bu tarz kişisel soruların bilgisine sahip olmak önemli. Önemli ama kimse de kadının ne düşündüğünü umursamaz. Çocuğu olacağından emindir çünkü. 'Çocuk konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusu çoğunun ağzından çıkmaz. Bu da haliyle çok can sıkıcı ve yaralayıcı çünkü çocuğu doğuracak kişinin kişisel olarak ne yaşadığını bilemeyiz.

Peki bir kadına neden çocuk yapmadığını sormamalıyız? Aslında çok basit nedenleri var... Hemen anlatalım!

Öncelikle sağlık problemlerinden dolayı çocuğu olmuyor olabilir.

Bir kadının sağlık problemlerinden dolayı hamile kalması belirli bir tedavinin ardından gerçekleşebilir ya da hiç çocuğu olmayabilir. Sorular sorarak çocuk sahibi olmak isteyen bir kadının yarasını deşmenin anlamı yok yani.

Parasal sıkıntı çekiyor olabilir.

Çocuk dediğimiz şey maddi anlamda bireylerin üzerinde büyük bir yük. Hamilelik sürecinden doğuma doğumdan okuluna kadar parasal anlamda anne ve babayı zorlayabilir. Bu nedenle de parasal sıkıntıları düzenlemeden, rahatlamadan aileler çocuk sahibi olmak istemeyebilir. Bunu unutmamak gerek...

Anne olmak istemeyebilir.

Belki aranızda şaşıranlar ve kabul etmeyenler olabilir ama evet, bir kadın evlendiği için çocuk sahibi olmak zorunda değil. Çok basit bir şekilde anne olmak istemeyebilir. Nasıl olsa böyle bir zorunluluğu yok değil mi?

Anne olmaya hazır hissetmeyebilir.

Kadın bana kalırsa anneliğe hazır olduğunda çocuk yapmalı. Anneliğe hazır hissetmeyen kadınlar, sırf çevre baskısı nedeniyle çocuk yapıyor ve çocuk doğduğunda ruhen bir çöküş yaşıyor. Bu nedenle hazır olmak çok çok önemli.

Tüp bebek tedavisini deniyor olabilir.

Biliyorsunuz eskiye göre şimdilerde çocuk sahibi olmak belli bir uğraş gerektiriyor. Artık çok kolay hamile kalamıyor bazı kadınlar. Bu yüzden de bazı tedavi yöntemleriyle hamile kalmayı deniyorlar. Tüp bebek de onlardan biri. Tüp bebek tedavisi denediklerini kimseye söylemek zorunda da değiller.

Yeni düşük yapmış olabilir.

Genellikle ilk hamileliklerde maalesef ki düşük riski çok yüksek oluyor. Düşük yaptığını insanlara söylemek istemeyebilir ve ikinci hamilelik için de kendisini hazır hissetmeyebilir.

Ve sayamadığımız birçok nedeni olabilir. İnsanların kişisel kararları hiç kimseyi ilgilendirmez. Çocukla ilgili ne olursa olsun soru sorulmamasını alışkanlık haline getirmek gerekiyor.

Siz neler düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Cam Silen Annesinin Beline Gözyaşları İçinde Sarılan Çocuk Hepimize Küçüklük Travmamızı Hatırlattı
Günlerdir Kayıp Olan 19 Yaşında Rüveyda'nın Esra Erol'da Ailesiyle İlgili Ortaya Attığı Düşündüren İddialar
Evlenmeden Çocuk Sahibi Olan Bekar Anne Didem Şarman'ın İçini Döktüğü Alkışlanan ve Eleştirilen Paylaşımı

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
YORUMLAR

her ınsan cocuk sahıbı olmamalı cınsıyet fark etmez mutsuz toplumlar yaratmanın manası yok bana gore . bazı ınsanlar gercekten bu hayat adına umutsuz ve bedbaht bunu anlayın artık bu mutsuzluguna bırını daha dahıl etmenın ınanın kımseye faydası yok aksıne zararı var dıye dusunuyorum evlılık cocuk sahıbı olmak bunlar bırseylerı degıstırmıyor hayat döngüsünde

15.09.2021

madde bilmemkaç:erkek de problem olabilir

14.09.2021

Yapın lan çocuk yapın adamın asabını bozmayın.. Adamın hem motosikleti var hem eşiyle bol bol geziyor .. sıçarım öyle işin içine bi erkeğe o kadar mutluluk fazla.. Çocuk yapsın herkes..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ