Çocuk İstismarından 'Kırmızı Bülten' ile Aranan Üvey Babaya Beraat

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçan C.E.S.'ye verilen 15 yıl hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu ve sanık beraat etti.

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan, evli olduğu kadına da şiddet uygulayan C.E.S., soruşturma aşamasında yurt dışına kaçmış ve tutuklanma talebi ise reddedilmişti.

Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmalara gelmeyen C.E.S. hakkında, 5 Ocak 2021’de tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmış ardından yakalama kararı infaz edilemeyen sanık hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. 

C.E.S., geçtiğimiz temmuz ayında Gürcistan’da yakalanmış ve Adalet Bakanlığı, Gürcistan’dan iadesini talep etmişti.

Türkiye'ye getirilen C.E.S, eylül ayında görülen duruşmada 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

İstinaf beraat ettirdi

Kısa Dalga'dan Esra Tokat'ın haberine göre, kararın istinafa taşınmasının ardından mahkeme sanığın mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğinden ilk derece mahkemesinin kararının kaldırılmasına ve sanığın beraatına karar verdi. 

Savcılığın sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçundan ceza alma talebi de reddedildi.

"Cezanın artırılacağını düşünürken beraat verildi"

Mağdur çocuğun avukatı Çağrı Ayhan Şenel, kararı temyiz ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Biz tam tersi cezanın artırılacağını düşünürken sanığın beraat alması bizi şaşırttı. Savcılık sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçundan ceza talebi de reddedildi. Mağdur kız çocuğunun beyanlarına, doktor raporuna, annenin daha önce sanıktan şikayetçi olup ŞÖNİM’i aradığına dair kayıtlara, anne ve kızın kendilerini korumak için şehir değiştirmesine, sanığın yurt dışına kaçması gibi tüm delillerin göz ardı edilip sanığın yalnızca ‘ben yapmadım’ sözlerine itibar edilerek verilen cezanın kaldırılması çok yanlış.'

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR

Bence bu tarz davalar kamuya açık yayınlanmalı. Masum yada suçlu olduğuna neye istinaden karar verildiği toplumca bilinmeli .Akıllar ve Vicdanlar bu şekilde rahatlar.

25.01.2023

bütün davaların kamera kaydı ya da canlı yayını açılmalı halka

25.01.2023

O cezayı iptal eden şerefsizlerin de o sapığın da Allah bin türlü belasını versin!

25.01.2023

Ya adam gerçekten masumsa ne yapacaksın?

25.01.2023

Bu ülkenin çocukları ne kadar kıymetsiz 😔😔😔

TÜM YORUMLARI OKU (10)