Çocuk Hastanesi de Hedef Alındı, Onlarca Ölü Var! Rusya, Ukrayna Şehirlerini Hipersonik Füzelerle Vurdu

Rus güçleri, aralarında Kiev, Dnipro, Krivyi Rih, Slovyansk ve Kramatorsk'un da bulunduğu çok sayıda Ukrayna şehrine büyük çaplı füze saldırısı yaptı.

Ukrayna tarafı saldırılarda en az 20 kişinin öldüğünü ve önemli bir çocuk hastanesinin vurulduğunu açıkladı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın başkent Kiev'e düzenlediği yoğun füze saldırısında çocuk hastanesinin zarar gördüğünü bildirdi.

Zelenskiy açıklamasında, Kiev'in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk kentlerinin 40'tan fazla çeşitli füzeyle hedef alındığını aktardı.

cdnuploads.aa.com.tr

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Ukrayna'nın başkentine düzenlenen saldırının, Moskova'nın iki yıldır süren geniş çaplı işgali sırasındaki en kötü saldırılardan biri olduğunu söyledi.

Vitali Kliçko, "Bu en kötü saldırılardan biri. Gördüğünüz gibi burası bir çocuk hastanesi" dedi. Saldırı sonrası sosyal medyada öne çıkan bazı videolar 👇

Ukrayna tarafı saldırılarda en az 20 ölü, 50 yaralı olduğunu belirtiyor. Saldırılar sonrası onkoloji hastası çocukların sokak ortasında kaldığına ilişkin bazı görüntüler geliyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın en gelişmiş Rus silahlarından biri olan Kinzhal hipersonik füzelerini kullanarak başkenti vurduğunu söyledi. Kinzhal füzelerinin ses hızının 10 katı hızla uçması nedeniyle önlenmesinin çok zor olduğu bildiriliyor.

Saldırı ayrıca Washington'da yapılacak üç günlük kritik NATO zirvesinden birkaç gün meydana geldi. 11 Temmuz'da yapılacak NATO-Ukrayna Konsey toplantısı, 32 üye ülkenin Ukrayna'ya destek stratejisini belirlemeyi amaçlıyor.

Medyada 45 Yıllık Aydın Doğan Dönemi Tamamen Bitti: Elde Kalanları da Sattı!
Kutlu Parti'nin Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu Oldu: "Sağcı, Solcu, Ortacı, Merkezci Değiliz"
1,8 Milyon Emekli İçin Düzenleme: En Düşük Emekli Maaşına Zam Geliyor!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
08.07.2024

Fuzeler, bombalar bilmem daha neler... Teknoloji ilerliyor insanlık geriliyor. Yazık degil mi şu cocuklara ztn sor bir hastalik Allah şifalarini versin nerde zulum altinda bir ulke var Allah yardimcilari olsun

08.07.2024

bunu alkışlayan orospu çocuklarının yarısının dinci, yarısının ulusalcı-avrasyacı olduğundan eminim ama ispatlayamam.

Hayır kuş beyinli hastaneyi vuran bir Ukrayna Nasams füzesiydi. Ukryana tıpki batı gibi aşağılık olduğu için her "zirve" öncesi böyle şeyler yapıyor. Planlayıcısı da Krill Budanov.

08.07.2024

Bakalım Avrupa, Amerika, İsrail'in Filistin'de yaptıklarından sonra buna nasıl tepki verecekler.... Bu beter ancak İsrail'in Filistin'de yaptıklarından sonra.....

TÜM YORUMLARI OKU (13)