Solunum sistemi hastalıkları: Çocuklarda solunum sistemine bağlı pek çok hastalık gelişebilir. Akciğerlerde gelişen enfeksiyonlar, soluk borusuna kaçan yabancı cisimler, göğüs kafesi hastalıkları bu grupta değerlendirilir.
Baş ve boyun hastalıkları: Doğuştan ya da sonradan ortaya çıkan kistler, sinüslerle ilgili rahatsızlıklardır.
Sindirim sistemi hastalıkları: Çocuklarda mide darlığı, ince bağırsak tıkanıklığı, iltihaplı bağırsak hastalıkları, makatta fisül ya da çatlak, göbek fıtığı, kasık fıtığı, hemoroid, ülser, gastroözofagial reflü, karaciğer kistleri, basur ( hemoroid), polip tümör gibi rahatsızlıklardır.
Hormonal hastalıklar: Nadir olmakla beraber çocuklarda bazen hormonal bozukluktan kaynaklı hastalıklar görülebilmektedir. Bunlar pankreas, tiroit bezi, böbrek üstü bezlerinden kaynaklı hormonal rahatsızlıklardır. Bunlar cerrahi müdahale ile tedavi edilir.
Kanser hastalıkları: Özellikle yumuşak doku, akciğer, testis, yumurtalık, lenf bezi, böbrek ve karaciğer tümörleri çocuklarda görülen kanser türleridir.
Anorektal malformasyonlar: Bağırsaklar, genital sistem, idrar yolları ve kalın bağırsakta görülen problemlerdir. Bunlar genellikle bebeğin ilk 3 ayında görülen anüs darlığı, anüsün önde olması, anüsün zarla kaplı olması gibi durumlardır.
Doğumsal duedonal Tıkanıklar: On iki parmak bağırsağında görülen tıkanıklıklardır. Bu durum bağırsak sisteminin çalışmasını engeller.
Ekstrofi vezika: Doğum sırasında bebeğin mesanesinin dışarda olması durumudur. Erkeklerde daha fazla görülür. Hatta kasık fıtığı oluşumu da olabilir.