Çocuğunuzun Karnesi Kötü Geldiyse...

Okullar kapandı ve iki milyon öğrenci, bir öğretim yılı boyunca verdikleri emeklerin karşılığını karnelerinde gördüler. Kimi öğrenciler bugün çok mutlu ve keyifliyken kimi öğrenciler ise hayal kırıklığı ve umutsuzluk içinde olabilir. Uzmanlar, çocukları karne alan ve karnesinde bekledikleri notları göremeyen anne babalara ciddi uyarılarda bulunuyor.

Elbette her anne baba çocuğunun akademik hayatta başarılı olmasını ve parlak bir karne ile eve gelmesini ister. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Uzmanlar, karnesi umut verici olmayan öğrencilerin velilerine önce kendilerini sorgulamaları gerektiğini ve aşağıdaki soruları kendilerine sormalarını tavsiye ediyor.

Ben bir ebeveyn olarak çocuğuma yeterince iyi bir model olabildim mi?

Çocuğumun yeterince ders çalışması için gerekli olan sorumluluk duygusunu ona verebildim mi yoksa ödev sanki benimmiş gibi sahiplendim mi?

Çocuğumuza kendini güvende hissedip rahatça ders çalışabileceği bir aile ortamı verebildik mi?

Dönem içinde aldığı düşük notlardan sonra çocuğumu eleştirdim mi yoksa cesaretlendirdim mi?

Çocuğumu sürekli eleştirerek kendini yetersiz ve güvensiz hissetmesine mi neden oldum?

Tüm bu soruları anne baba kendine ve birbirlerine sorduklarında aslında çocuğun yeterince başarılı olamamasının nedenlerinden birinin de kendileri olduğunu fark edeceklerdir.

Ayrıca tatil döneminde ders yapma süresinin abartılmaması gerektiğini de belirten uzmanlar, bu sürenin çocuğun yaş ve sınıfına göre belirlenerek sınırlı tutulması gerektiğini de sözlerine ekliyor. Tatilin çocuk için dinlenme ve eğlenme anlamına gelmesi gerektiğini ifade ederken kitap okumanın ise tatil de olsa asla aksatılmaması gerektiğinin altını özellikle çiziyorlar.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı