Çocuğunuzun Geleceği için Önce Sosyal Medyayı Öğretin

Siz günlük düşüncelerinizi Twitter veya Facebook’ta paylaşıyor olun veya olmayın, şunu kabul etmelisiniz: arkadaşlarıyla internette iletişim kurmak çocuklarınız için hayatın bir gerçeği.

Tüm sosyal medya bağlantıları gerçekten de günümüz çocuklarının sosyal hayatına entegre haldedir. Sosyal medyanın faydalarının yanı sıra riskleri de bulunmaktadır. İşte siz de tam burada devreye giriyorsunuz. Çocuklarınıza her konuda olduğu gibi teknoloji konusunda da ebeveynlik yapmanız gerekiyor.

Facebook, Instagram ve Twitter gibi sitelere katılmak için en az 13 yaşında olmak gerekiyor. Bu, ‘’İnternette Çocukların Mahremiyetini Koruma Yasası’’ gereğince şirketlere 13 yaşının altındaki çocukların kişisel bilgilerini toplamalarının yasaklanmasından ileri geliyor.

Bazı çocuklar aileleri bilse de bilmese de doğum tarihlerini yanlış yazıp hesap açarak yaş sınırını aşmaktadırlar.

Ebeveynler düzenli aralıklarla çocuklarına 'Facebook hesabın var mı? Arkadaşlarının var mı?' gibi sorular sormalıdırlar. Ayrıca, çocuklarına cep telefonu aldıklarında 13 yaşına kadar ve onlar onay verene dek Facebook, Twitter veya Instagram hesabı alamayacağı şartını koşmanızda fayda var.

Eğer bir istisna yapmak istiyorsanız, kuralları yıkmasına izin vermiş olacağınız, güvenli ve sorumlu bir şekilde davranacak kadar olgun olup olmadığı ve aktivitelerini takip etmek için ne yapacağınız (arkadaş olarak eklemek gibi) konularında verdiğiniz mesajları gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Çocuğunuz reşit olduğunda ve izninizi aldığında hep birlikte oturun ve hesabını açın. Tüm mahremiyet kısıtlamalarını kullanmalı ve cep telefonu numarası gibi gereksiz bilgileri vermemesini söylemelisiniz.

Bu aynı zamanda ev adresi, çocuğunuzun lokasyonu ve uygunsuz fotoğraflar gibi (lokasyonu ortaya çıkaran coğrafi etiketleme de dahil olmak üzere) neleri internete koymaması gerektiği hakkında konuşmak için de uygun bir zamandır.

Çocuklara tanımadığı kişilerin arkadaşlık isteğini asla kabul etmemeleri ve şifrelerini paylaşmamaları gerektiğinin öğretmelisiniz. Ayrıca çocuklarınıza internette rahatsız olduğu bir şey olursa sizinle bu durum hakkında konuşabileceklerini söylemelisiniz.

Çocuklarınız için sosyal medyada nasıl davranacaklarına dair bir sözleşme yazın. Sonuçlarını da belirtin. Günümüzde 16 yaşındaki birinin cep telefonunu almanın arabasını almaktan daha kötü olduğunu acı bir gerçek.

Çocuğunuza sosyal kuralların internette geçerli olduğunu hatırlatın. DoktorSensin.com uzmanları olarak çocuğunuza kendisini dünyaya nasıl tanıtacağını ve internete konulan bir şeyi kaldırmanın zor olduğunu açıklamanız gerektiğini düşünüyoruz. Çocuğunuzun internete koyduğu her şey kendi imajı ve tarzıyla ilgilidir çünkü sonsuza kadar orada kalabilir. Okullar ve işverenler işe başvuran kişilerin sosyal hesapların kontrol etmekte ve Google araması yapmaktadırlar. Çocuğunuz uzun vadeli sonuç konseptini hemen anlamasa da bu konuda çabalamaya devam edin.

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!