Facebook, Instagram ve Twitter gibi sitelere katılmak için en az 13 yaşında olmak gerekiyor. Bu, ‘’İnternette Çocukların Mahremiyetini Koruma Yasası’’ gereğince şirketlere 13 yaşının altındaki çocukların kişisel bilgilerini toplamalarının yasaklanmasından ileri geliyor.
Bazı çocuklar aileleri bilse de bilmese de doğum tarihlerini yanlış yazıp hesap açarak yaş sınırını aşmaktadırlar.
Ebeveynler düzenli aralıklarla çocuklarına 'Facebook hesabın var mı? Arkadaşlarının var mı?' gibi sorular sormalıdırlar. Ayrıca, çocuklarına cep telefonu aldıklarında 13 yaşına kadar ve onlar onay verene dek Facebook, Twitter veya Instagram hesabı alamayacağı şartını koşmanızda fayda var.
Eğer bir istisna yapmak istiyorsanız, kuralları yıkmasına izin vermiş olacağınız, güvenli ve sorumlu bir şekilde davranacak kadar olgun olup olmadığı ve aktivitelerini takip etmek için ne yapacağınız (arkadaş olarak eklemek gibi) konularında verdiğiniz mesajları gözden geçirmek isteyebilirsiniz.
Çocuğunuz reşit olduğunda ve izninizi aldığında hep birlikte oturun ve hesabını açın. Tüm mahremiyet kısıtlamalarını kullanmalı ve cep telefonu numarası gibi gereksiz bilgileri vermemesini söylemelisiniz.
Bu aynı zamanda ev adresi, çocuğunuzun lokasyonu ve uygunsuz fotoğraflar gibi (lokasyonu ortaya çıkaran coğrafi etiketleme de dahil olmak üzere) neleri internete koymaması gerektiği hakkında konuşmak için de uygun bir zamandır.
Çocuklara tanımadığı kişilerin arkadaşlık isteğini asla kabul etmemeleri ve şifrelerini paylaşmamaları gerektiğinin öğretmelisiniz. Ayrıca çocuklarınıza internette rahatsız olduğu bir şey olursa sizinle bu durum hakkında konuşabileceklerini söylemelisiniz.