Çocuğunun Peşinden Elde Yemekle Koşmak İstemeyenler Toplaşın! BLW Yöntemi Tam Size Göre

Anne babaların en büyük dertlerinden biri çocuklarının beslenmesidir. Pek çok parkta, restoranda bebeklerine, çocuklarına yemek yedirmek isterken peşinden koşturanları görürüz. Çocuğunuzun ağzına bir lokma girsin diye çabalarken heder olmayı istemiyor, kendi kendini besleme becerisini kazandırmaya çalışıyorsanız BLW (Baby Led Weaning), Türkçesiyle Bebek Önderliğinde Beslenmeyi keşfedin.

Bebeğiniz altıncı ayını doldurmuşsa ve destekli de olsa dik oturabiliyorsa, mevsim sebzelerini parmak şeklinde kesin, buharda pişirin ve bebeğinize sunun.

Bebeğiniz ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin. Bu şu demek: Önüne koyduğunuz her şeyi yemesi için ağzına tıkmaya çalışmayın. Rahat bırakın.

Bebeğinizin yanından ayrılmayın. Çiğnemeyi, katı besinleri yutmayı henüz bilmeyen bebeğiniz bir parmak kabağın tamamını ağzına atabilir. Aman dikkat!

İlk başta taneli, sert ve parça şeklinde koparılabilen yiyecekleri tercih etmeyin. Onlara da sıra gelecek.

İlerleyen aylarda bebeğiniz karnını doyurma becerisini kazanacak. Böylece ailecek birlikte sofraya oturabilecek, ağzına kaşık tıkmadan yemeğinizi yiyebileceksiniz.

Bu yöntemle bebeğinizin el-kol koordinasyonları, ince motor hareketleri ve dokunma duyusu gelişecek.

İçecekleri pipetle içmesi için teşvik edin.

Kıyafetleri çok kirlenecektir. Eve önlük stoklamayı unutmayın.

Ek gıdaya ilk geçişte vermemeniz gereken yiyecekler vardır. Ayına ve yaşına göre takip ederek alerji riskini azaltabilirsiniz.

Peki, bebeğinizi sizin beslemeniz çok mu kötü? Tabii ki hayır. Ancak bu şekilde bebeğiniz hem doyduğunu anlamaz hem de yiyecekleri daha geç keşfeder.

Hiçbir zaman geç değil. Ek gıdaya BLW ile geçmediyseniz bile çocuğunuzu zorlamayarak, aç kalır diye kendiniz yedirmeyerek ve kendi haline bırakarak keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

BLW yöntemiyle ya da değil, bebeğinize ilk kez verdiğiniz tüm besinleri 3 gün kuralıyla denemeyi unutmayın. Böylece alerjisi olup olmadığını en baştan anlayabilirsiniz.

Abur cuburdan, asitli içeceklerden, aşırı karbonhidrattan ve mevsiminde olmayan sebze-meyveden bebeğinizi uzak tutun.

Bir yaşını geçen bebeğiniz için tarifler arıyorsanız, hazırladığımız tariflere göz atabilirsiniz.

12 Ay ve Üstü Bebekleriniz İçin Hazırlayabileceğiniz 13 Lezzetli Yemek Tarifi

Popüler İçerikler

Efsane Boksör Mike Tyson, YouTuber Jake Paul'a Neden Mağlup Oldu?
Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
YORUMLAR

annem beni de kardeşimi de hep böyle büyüttü teyzem iki çocuğunun da peşinden yemek yesin diye koştura koştura çocukları yemekten soğuttu 10 yaşında çocuğa zorla ağzına sokarak yemek yediriyor hala biz tosuncuk olduk onlar iyi beslenemediği için tedavi görüyor bırakın döke saça yesinler koltuk halı temizlenir

yiğenim var 1 yaşında annesi yemeği mama sandalyesine döküyor ordan yiyor :)))üst baş yerler hep yemek oluyor

26.10.2017

İyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. BLW yöntemiyle yemek yiyen bir bebek 1,5 yaşına geldiğinde avucunu doldurup ağzına tıkıyor ve eliyle ittiriyor. Boğulma riski bir kenara oluşan korkunç görsellik diğer kenara.. Saçından ayak ucuna kadar yemeğe bulanıyor, yerler de batıyor tabi. Yemek de çok uzun sürüyor :D Kız kardeşim bu yöntemi kullanıyor ve ben Ege'nin yemek yiyişini ağzım açık izliyorum *.*

ay evet çok fena savaştan çıkmış gibi oluyor kafasına kadar yemek

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ