CNN International Cerrahpaşa'yı Haber Yaptı: 'Burada ABD ve Avrupa'da Olduğu Gibi Ekipman ve Yatak Sıkıntısı Yok'

Amerikan medya kuruluşu CNN International, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yoğun bakım ünitesine girerek doktorlar ve hemşirelerle görüştü. Haberde, 'Burada Avrupa ve ABD'deki gibi koruyucu ekipman ve yatak sıkıntısı yok' denildi

ABD merkezli medya kuruluşu CNN International ekibi, İstanbul'da koronavirüsle mücadelenin merkez noktalarından olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki durumu haberleştirdi.

Doktorlar ve hemşirelerle görüştüler

Hastanedeki yoğun bakım ünitesine giren ABD'li gazeteciler burada doktorlar ve hemşirelerle görüştü.

"Burada durum kötü değil"

CNN muhabiri pozitif vakalardaki artışa rağmen hastanedeki durumun sürpriz bir şekilde kötü olmadığını belirtirken, 'Burada ABD ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde olduğu gibi koruyucu ekipman ve yatak sıkıntısı yok' ifadelerini kullandı.

"En iyisini düşünmeye çalışıyoruz"

Salgının durumuyla ilgili konuşan Dr. Yalım Dikmen ise 'Elimizden geleni yapmalıyız. Elimizde bir bulmaca var ve doğru parçayı doğru yere koymak için uğraşıyoruz. En iyisini düşünmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer çekimler konusunda izin yetkisinin üniversite rektörlüğünde olduğunu belirtti.

İşte CNN'in Cerrahpaşa izlenimleri 🎥

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
24.04.2020

yabancı medya haberini yapmasa haberimiz olmayacak hastanelerden bizim medyamız tam bir yavşak

24.04.2020

Son 20 yılda yol-köprü dışında en çok inşaat yatırımı hastanelere yapıldı. İlk kez gerçek anlamda işe yaradılar. Kimse bundan dolayı şikayet edemez. Bunca zamandır tepki gösterdiğimiz şeyler; hastaneleri yapılma şekli, hasta garantili ihaleler, çekilen peşkeşler, içinde ekipman-doktor olmayan özellikle doğudaki devasa hastaneler, medikal ve ilaç sektöründe üretim ve AR-GE'nin yetersiz olmasından dolayı tüm ekipmanların ithal edilmesi vs. yoksa Allah aşkına kim hastaneye ne gerek var der ki?

Pasif Kullanıcı
24.04.2020

Senin gibi iktidara kin besleyen boş insanlar diyebilir veya ulkesinin gelismesini istemeyen kubadaki hastanelerden hallice hastaneler olmasini isteyenler diyebilir. Ornekler cogaltilabilir tabi.

24.04.2020

Diliniz aşınmaz şu cümleyi soyleyiverin. Adamları sevmiyoruz ama sağlık sisteminde iyi çalışmışlar :)))

25.04.2020

O hastaneler maliyetine mi yapıldı yoksa daha mı pahalıya devlete saplandı öğrenmeden övemeyiz çok şeffaflar malum hükümet her şey devlet sırrı

TÜM YORUMLARI OKU (40)