Cizre'deki Ambulans Krizinde Son Durum

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda yaralılar olduğunu söyleyen HDP'lilerin başlattıkları girişim sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorunun çözümü için ilgili bakanlara talimat verdiği belirtildi. HDP'li milletvekili Sarıyıldız, ambulansların söz konusu binaya 300 metre mesafede güvenlik güçleri tarafından durdurulduklarını söylerken Anadolu Ajansı bölgeye giden ambulanslara teröristlerce ateş açıldığını duyurdu. Yaralı olduğu belirtilen kişileri alma girişimleri yine sonuçsuz kaldı.

2 günden bu yana Mardin'de bulunan, yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre'ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, Cizre'de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümet ile yapılan görüşmeler kapsamında bugün söz konusu adrese ambulansların bir kez daha gönderileceğini söylemişti.

Demirtaş: 'Cizre'ye Gidip Yaralıları Almak İstiyoruz'

Sarıyıldız,'bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor' ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan'dan iki bakana talimat

Girişim yine sonuçsuz kaldı

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP'nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra bugün Şırnak Belediyesi'ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. 

Sarıyıldız, 'Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar' dedi.

'Ambulanslara ateş açıldı'

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığına ait 3 ambulans, teröristlerin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremedi

'Binaya yaklaşmalarına rağmen geri döndüler'

Bianet'e açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Şeyhmus Gökalp'de 'Şırnak Belediyesi’nden Cizre’deki bodruma gitmek isteyen sağlık ekibi bölgedeki çatışma yüzünden, binaya yaklaşmış olmalarına rağmen geri döndü' dedi.

HDP kaynakları söz konusu binanın bodrum katındaki 25'in üzerindeki yaralılardan 6'sının öldüğünü,  19 kişiden ise 4 gündür haber alınamadığını savunuyor. Söz konusu binada yaklaşık iki haftadır yaralıların alınması için çağrılar yapılıyor.

Şırnak Valiliği: Çağrılara cevap alınamadı

Şırnak Valiliği de, binaya yakın yere ambulans ve hasta nakil aracı gönderildiğini, ancak tüm çabalara rağmen çağrılara cevap alınmadığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 'İlimiz Cizre ilçesinde, güvenlik kuvvetlerimiz terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen vatandaşlarımıza yönelik başta sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetleri de titizlikle sürdürülmekte olup, bu meyanda bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılara yönelik daha önceki günlerde olduğu gibi yine, 112 Acil servis ambulanslar ile Şırnak Belediyesine ait bir hasta nakil aracı sabah saatlerinden itibaren bahse konu yakın yere gönderilmiş, gün boyu çağrılar yapılmış, ancak tüm çabalara rağmen çağrılara cevap alınamamıştır.' 

DHA, AA, Bianet

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
04.02.2016

ANONS EDILIRKEN VIDEOSU VAR HABER KANALLARINDA. CIKAN YOK ISTE PROPAGANDA AQ ISI. DEVLET SAKIN OLAK GERI ADIM ATMASIN BUNLAR SON CIRPINISLARI. ANASINI S2KIN O BINANIN TAS USTUNDE TAS KALMASIN. MİLLETVEKILI ISEN ILK ONCE DEVLETINI MILLETINI DUSUNUCEKSIN DAGDAKILERIN RAHATINI DEGIL. O BÖLGEDE 1 HAFTADA 8 ŞEHİT VERDİK.

04.02.2016

Ya yemeyin artık şu tiyatroyu..Bu yalanlar yüzünden o bölgede 8 şehit verildi..Ya o evde kendi kendilerine gebersinler ya da yıkılsın kafalarına.

04.02.2016

evet ya aynen ne zamandır yaralı bunlar ölmedi mi daha hep aynı şeyyyy

Pasif Kullanıcı
04.02.2016

bırakın girsin,girdiginde de bizimkiler seloya girsin :D

TÜM YORUMLARI OKU (7)