Ekrem İmamoğlu için düzenlenen eylemlere katıldığı gerekçesiyle tutuklanan öğrencilere çıplak arama yapıldığı iddia edildi. Bu iddiayı yalanlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Ülkemizde kesinlikle ‘çıplak arama’ gibi bir durum söz konusu değildir, olamaz' dedi. Bakan Tunç'un açıklamasına Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı'dan yanıt gecikmedi.
62 yaşındayken gözaltı esnasında çıplak aramaya maruz kaldığını söyleyen Mücella Yapıcı, 'Öyle mi Sayın Bakan? O zaman size kazandığım çıplak arama dava dosyasını göndereyim... Eğer samimiyseniz sizin bilginiz olmadan bu işlemi yapan görevlileri azlediniz!' dedi.
Emniyetin içinde bir anket yapılsa eminim %90'ı işkenceyi destekliyordur hatta gönüllü işkenceci olmayı istiyordur. O yüzden eskiden emniyet güçlerine kız verilmez hoş karşılanmazdı. 12 Eylül sonrası yaratılan militarist toplum canım cicim şekerim polisimiz evladımız algılarıyla emniyet güçleri sevdirildi.
Küçük çocuk kandırır gibi "Bişeyy yok bişey yokk" deyince inanacağız sanıyorlar. Onlarca bu konuda şikayet varken bazıları delille ispatlanmışken. Aklı olan her hangi bir konuda inanmaz size.
işkence bu ülkenin hamurunda mayasında var işkence bir insanlık suçudur