Aslında bu zafer, 38 yaşındaki Mehtap’ın hayat hikayesinin yanında hiçbir şey. Zira çok zor bir yaşamı olmuş. Nevşehir Kapadokya’da yaşayan Mehtap, henüz 14’ünde gelin olmuş, sadece iki yıl süren evliliğinden biri kız, biri erkek 2 çocuğu var. Çalışıp oğlu Ahmet Kadir Parmak (21) ve kızı Elem Bernur Parmak’ın (19) yanı sıra, 3 kız kardeşine de hayat rehberliği yapmış. Onlar da aynı kaderi paylaşmasın diye hepsini okutup, meslek sahibi olmalarını sağlamış.
“Hayat beni kırdığı yerden güçlendirdi” diyen Mehtap Karatepe eşinden ayrıldıktan sonra Antalya’da turizm işletmelerinde çalışmış. Sonra fizik tedavi kursuna gidip sertifika almış.
Sağlık sorunları baş gösterene kadar da 10 yıl bu sektörde çalışmış. Sonrasında ise mermercilik yapmış. Çocukluk hayali gemiciliğe ise iki yıl önce başlamış.
Şimdi açıktan lise okuyan Mehtap Karatepe’nin bundan sonraki hedefleri de yüksek:
“Liseyi bitirmeme iki yıl var. Sonra üniversitede dört yıl denizcilik okumak istiyorum. Bunu yapamazsam 2 yıllık özel kurslara giderek kaptanlık sertifikası alacağım. Uzakyol kaptanı olmak istiyorum ama önce usta gemici olmam gerekiyor.”
adam cinsiyetçi bir kelime değildir. Türkçe'de "adam"; insan anlamına gelir. Zamanla cinsiyet anlamı yüklenmiş olan toplumdur. İlk "bilim adamı", 'gemi adamı" diye isimlendiren kişiler bu kelimelere cinsiyet anlamı yüklenmemiştir.
Deniz sektöründe çalışan insanların başka sıkıntısı yok sanki de bir tek bunu dert etmek kalmıştı .
Gemi adamı ne zaten en baştan gemici ya da denizci gibi terimler kullansalarmış