Cinsel Taciz ve İnsan Ticaretiyle Suçlanan ABD Olimpiyat Antrenörü Evinde Ölü Bulundu

ABD Kadın Jimastik Takımı'nın eski olimpik antrenörü John Geddert'in, hakkında cinsel taciz ve insan ticareti suçlamaları içeren bir iddianamenin hazırlanmasından saatler sonra intihar ettiği açıklandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Jimnastik takımını 2012 Olimpiyatları'na hazırlayan ekipte olan Geddert, yüzlerce atlete cinsel taciz suçundan hüküm giyen takım doktoru Larry Nassar ile yakın bir isimdi.

Karakola teslim olması bekleniyordu

Nassar 2018'de 250'den fazla genç kadını taciz ettiği gerekçesiyle 300'den fazla yıl hapis cezası almıştı. 63 yaşındaki Geddert Michigan'da Nassar'ın takım doktoru olarak çalıştığı antrenman tesisinin sahibiydi. Nassar'a karşı 2018'deki davada ifade veren birden fazla jimnastikçi Geddert'in de kendilerini taciz ettiğini söylemişti. 

Geddert'in Perşembe günü karakola teslim olması bekleniyordu. İntihar ettiği de, karakola gelmemesi üzerine evine giden yetkililer tarafından bulundu. Başsavcı Nessel 'İçinde yer alan herkes için trajik olan bu hikaye, trajik bir şekilde son buldu' dedi.

Yöneltilen suçlamalar

Geddert'e yöneltilen suçlamalar arasında 'birden fazla genç kadına yönelik sözlü, fiziksel ve cinsel taciz' vardı.

Şikayetçiler arasında 13 ve 16 yaşında gençler de vardı.

İddianamede 'Atletleri sakatlanacak veya zarar görecekleri kadar ekstrem koşullarda zorla çalıştırdığı' gerekçesiyle 14 insan ticareti suçlaması da yer alıyordu.

Savcılık Geddert'i 2016'da Nassar soruşturmasında yalan söylemekle de suçluyordu.

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?