Cinsel İstismarla Suçlandıktan Sonra Ortadan Kaybolan Seul Belediye Başkanı, Ölü Bulundu

Güney Kore'nin başkenti Seul'un Belediye Başkanı Park Won-soon, eski asistanının kendisini cinsel istismarla suçlamasından bir gün sonra ortadan kayboldu. Geçtiğimiz birkaç saattir kayıp olarak aranan Park Won-soon'un ormanlık alanda ölü bulunduğu açıklandı. Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, Park'ın intihar ettiği yönünde yorumlar yer alıyor.

Park Won-soon, eski asistanının kendisine cinsel istismar suçlamasında bulunmasından bir gün sonra kayıplara karıştı. 

64 yaşındaki Belediye Başkanı’nın ortadan kaybolmadan önce bir yerel hükümet görevlisiyle toplantısını iptal ettiği ve makamına gitmediği belirtildi.

Park’ın kızı, babasının arkasında ‘vasiyet benzeri’ bir sesli mesaj bırakarak kaybolduğunu ihbar edince polis arama çalışmalarına başladı.

Polis, Park Won-soon'un cansız bedenine telefon sinyalinin en son alındığı yer olan şehrin kuzeyindeki Bugaksan Dağı bölgesinde ulaştı.

Eski asistan: "Başka kadınlar da var"

Park’ın eski asistanı, 2017’de işe girdiğinden bu yana cinsel istismara maruz kaldığı suçlamasında bulunmuş, polise verdiği ifadede Park’ın kendisine özel resimlerini gönderdiğini söyleyerek bunları kanıt olarak sunmuştu. 

Güney Kore basınına göre eski asistan, Park’ın başka çalışanları da aynı şekilde istismar ettiğini ama bu kişilerin korktukları için polise başvurmadığını öne sürmüştü.

Başkan adayı olması bekleniyordu

2011’den bu yana Seul belediye başkanı olan Park, iktidardaki Liberal Demokratik Parti’nin üyesi. 

Aynı zamanda insan hakları konusunda uzman bir avukat olan Park’ın 2022 seçimlerinde başkan adayı olması bekleniyordu.

BBC Türkçe ve Gazete Duvar

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
09.07.2020

Ee işte coğrafya kaderdir türkiye'de başkan olsan kızı pencereden atıp aa kendi atladı zaten psikolojisi bozukmuş diye yırtıverecektin paraları löpür löpür yiyordun şimdi

09.07.2020

İyi de tam olarak kanıtlanmamış ki bunlar? Adamı sadece eski asistanı suçlamış. Kanıt yok. Belki de bu baskılardan ötürü yapmış olabilir. Adını hatırlamıyorum fakat Türkiye'de bir üniversite öğrencisine feministler saldırmış çocuğu reklam etmişti tacizci diye. Çocuk suçsuzum demesine rağmen baya üstüne gittiler sonra çocuk kendini bıçakladı. Ardından da suçsuz olduğu öğrenildi. Kanıt olmadan insanları linç edenler birer katildir. En aşağılık varlık olmaya da adaydır. Adalet diye bir şey vardır. Hak, hukuk ve kanun vardır. Bizi hayvanlardan ayıran tek şey bizim sistemimizdir. Bu sistem olmadan ortadoğuda kadınları taşlayan maymunlardan hiçbir farkımız kalmaz. Aklınızı başınıza alın lütfen.

haberde gönderdiği müstescen fotoğraflar var deniliyor. aksi bir durum olsa diyelim para için yaptı kadın, bundan en büyük zararı kendi görürdü. Ki adam kabullenip intihar etmiş

Üzülmediğimi söylersem kınanır mıyım acaba? Adamın kızının yerinde olmak istemezdim.

TÜM YORUMLARI OKU (14)