Cinsel İstismarda 'Somut Delil' Şartı Arayan Düzenlemenin Kabul Edilmesine Ünlülerden Gelen Tepkiler

Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kamuoyunda tartışmaya neden olan ve kadın örgütlerinin de tepkisine yol açan 13’üncü maddesi değiştirilmeden kabul edildi. Bu maddeye göre cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarının da aralarında bulunduğu katalog suçlardan tutuklama için ‘kuvvetli suç şüphesinin’ yanında ‘somut delil’ kriterleri de aranacak. Bu kabule ünlülerden de tepkiler çığ gibi büyüyor...

Bildiğiniz üzere cinsel istismar şüphelisinin tutuklanabilmesi için "kuvvetli şüphe" yerine "somut delil" aranmasını şart koşan düzenleme TBMM'de kabul edildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kamuoyunda tartışmaya neden olan ve kadın örgütlerinin de tepkisine yol açan 13’üncü maddesi değiştirilmeden kabul edildi. Bu maddeye göre cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarının da aralarında bulunduğu katalog suçlardan tutuklama için ‘kuvvetli suç şüphesinin’ yanında ‘somut delil’ kriterleri de aranacak.

Detayları burada:

Cinsel İstismarda 'Somut Delil' Şartı Arayan Düzenleme Kabul Edildi

Muhalefet tarafında tepkiler çığ gibi büyürken, ünlüler de bu kabul edilen maddeye oldukça tepki gösterdi.

Çocukların yanında durmayan meclisin 'somut delil' aramasına gelen tepkiler şöyle:

Elif Şafak

twitter.com

Jansel Paçal & Gonca Vuslateri

twitter.com

Uraz Kaygılaroğlu

twitter.com

Bergüzar Korel

Yüsra Geyik

Ceyda Düvenci

Melis Alphan

twitter.com

Aslıhan Gürbüz

Burcu Özberk

Bülent Şakrak

İdil Fırat

Seda Türkmen

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR

Çok saçma çok aptalca bu ya.Bu bayağı "tecavüze uğrayın,ölün suçlu sizsiniz cezasını çekin.tecavüzcünün suçu ne" demek.

08.07.2021

Gonca Vuslateri geçen muhalif degilim yapilanlara karşi degilim gibisinden açiklama yapmişti. Acaba yine bu karara da muhalif degil mi?Trt dizilerinde yakin zamanda oynar diye bekliyrum...

08.07.2021

Fransız filozof Gilles Deleuze der ki: “sağ demek yetişkin, kentli, erkek olmak demektir. Bunların dışındaki her şey soldadır.” Bunların dışındaki herkes bireysel hakları için, insanî hakları İçin mücadele etmek zorunda. Etmiyorsan zorla ettirir yetişkin kentli erkek. Sinirine sinirine dokunur adamın böyle. Rahat bırakmaz. Birbirlerini kollar. Sırıta sırıta gezer ortalıkta. Daha bunlar iyi günlerimiz. Medenî kanuna geliyor sıra.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ