Cinsel İlişki Sırasında Prezervatif Çıkarmak Tecavüz Sayıldı

Savcı, cinsel ilişki sırasında partnerinden habersiz prezervatif çıkaran erkeği suçlu buldu. Hollanda'da yaşanan olayda savcı, yaşananları tecavüz olarak değerlendirdi. 

Savcı, iki ayrı davada sanıklar hakkında 1’er yıl hapis cezası ve korunmasız sekse zorladıkları kadınlara tazminat ödemelerini talep etti.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, cinsel ilişki sırasında gizlice prezervatif çıkarılması, ilk kez yargının gündemine geldi.

Almanya, İsviçre ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde bu konu ceza kapsamında olsa da, Hollanda Ceza Yasası’nda böyle bir suç bulunmuyor.

Rotterdam yakınlarındaki Dordrecht Mahkemesi’nde ele alınan iki ayrı davada, erkek sanıklar, internetteki bir arkadaşlık uygulaması aracılığıyla tanıştıkları kadınlarla girdikleri cinsel ilişki sırasında, gizlice prezervatifi çıkarmakla suçlanıyor.

Savcıya göre, çiftler tanışma sonrası prezervatif kullanma şartıyla, kendi rızalarıyla birlikte oldular.

Ancak ilişki sırasında gizlice prezervatifin çıkarılması, rıza dışı güvenli olmayan bir durum yarattı. Bunu tecavüz olarak değerlendiren savcı, her iki davada da, erkek sanıklar hakkında 1’er yıl hapis cezası istedi.

Savcı, sanıkların “cebir yoluyla korunmasız cinsel ilişkiye zorladıkları” kadınlara 4 bin euro manevi tazminat ödemelerini talep etti. Mağdur kadınlardan biri, “Kadın hakları konusunda hukukun üstünlüğü utanç verici bir şekilde geride kalıyor” dedi.

Diğer mağdur ise, “Erkeklerin her şeyi yapabileceklerini düşünmesinden bıktım” diye konuştu. Mahkeme, her iki davayı da 14 Mart’ta karara bağlayacak.

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.03.2023

Bu haberi okuyunca aklıma düşüverdi. Yıllar evvel Çocuğa cinsel taciz hırsızlık vb cezalardan hüküm giyen şahıs tutulduğu cezaevinden *izinli çıkarak sağır dilsiz öz teyzesi ve iki erkek çocuğa tecavüz etmişti.. Gerçekten ibretlik..

02.03.2023

pis sapıkları salıyorlar dışarı

02.03.2023

Kondomsuz cinsel hastalık bulaşabilir, kadın hamile kalabilir. Elbette kondom kullanmamak tecavüz sayılmalı.

02.03.2023

Ne alakası var la? Tecavüz eden birisi prezervatif takınca tecavüz etmemiş mi oluyor? Tamam prezervatif çok önemli ama yani bu kadarına da pes

02.03.2023

Cinsel ilişkiye zorlamakla, korunmasız ilişkiye zorlamak ikiside tecavüz etmiş oluyor

TÜM YORUMLARI OKU (12)