Cinsel Çekim Nedir? İnsanlar Yalnızca Duygusal Olarak Hoşlandıkları Kişilere mi Cinsel Çekim Duyarlar?

Toplanın cinsel çekimin ne olduğunu açıklıyoruz! Bakalım o beğendiğimiz kişilere cinsel çekim mi duyuyoruz yoksa bu sadece bir hoşlantı mı? Kafamızda deli sorular...

Birini beğendiğiniz, ondan hoşlandığınız veya onunla birlikte olmak istediğiniz anlar muhakkak olmuştur, işte bunun sebebi aranızdaki çekimdir.

Bu anlarda o kişiye karşı aşırı bir yakınlık duyar ve sadece birlikte olmak istersiniz. Aranızdaki çekim pek çok sebepten kaynaklanabilir. Kişinin güzel veya yakışıklı olması, umursamaz veya çekici biri olması gibi durumlar çekimi etkiler.

Kişi cinsel çekim duyduğunda dokunma isteğine karşı koyamaz ve hormonal-bilişsel süreçler ile birbirlerine karşı büyük bir çekim ve olumlu istek duyarlar.

O an hisleriniz oldukça yoğundur ve karşı konulamaz derecededir.

Ve esasında aşk ile cinsel çekim aynı şey değil.

Evet birbirlerine oldukça benziyorlar ve etkileşim içindeler fakat cinsel çekim hem fiziksel hem de kimyasal bir şeyken aşk daha uzun süreye yayılan ve ilk izlenime çok da ihtiyaç duymayan bir hal.

Karşınızdaki kişiye karşı duyduğunuz bu cinsel çekim aslında düşündüğümüzden daha karmaşıktır.

Karşınızdaki kişinin kokusu, saçları, giyinişi ve fiziksel pek çok özelliği cinsel çekimi etkiler.

Fiziksel özelliklerin yanı sıra hormonal ve bilinçaltı süreçleri gibi pek çok psikolojik unsur da cinsel çekilimi etkilemektedir.

Gelenek ve kültürler, ergenlik döneminin geçiş süreci ve hormonlarımız da cinsel çekimi etkileyen başlıca şeylerden birkaçı.

Tüm bunların yanı sıra yaşanmışlıklarımız ve deneyimlerimiz, zaman zaman da travmalarımız bizim cinsel çekimimizi etkiler.

Örneğin araştırmalara göre yaşlı babalara sahip kadınlar daha çok olgun ve yaşça daha büyük bireyleri çekici bulabilirler.

Bir diğer örnek ise Frontiers of Psychology’de yapılan bir araştırmadan, kişiler karşı tarafta yoğun bir koku ve ses tonu ile karşılaşıyorsa onları daha çekici bulabiliyor.

Aslında aşk ile aynı şey olmaması da bize başka bir şeyi gösteriyor: Kişiler herhangi bir kişiye karşı duygu beslemese bile cinsel çekim duyabilir.

Yapılan araştırmalara göre cinsel çekimi sadece hoşlandığımız kişilere değil farklı zaman ve mekanlarda karşılaştığımız kişilere karşı da duyabiliyoruz.

Esasında cinsel çekimi etkileyen fiziksel ve psikolojik pek çok unsur bulunuyor ve zaman zaman hiç beklemediğimiz anda bu unsurlar birleşiyor ve biz birine karşı cinsel çekim duyabiliyoruz.

Yani bu oldukça normal bir durum. Birinin kulağımıza 'Seni seviyorum' diye fısıldaması bile cinsel çekim duymamıza sebep olabiliyor. Kişiyi tanımamıza ve duygusal bir şey hissetmemize bile gerek kalmıyor. Kimyasal ve fiziksel olan bu süreç hepimiz için oldukça normal.

Popüler İçerikler

Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Evren Sesini Duymuş: Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen, Diziye Manifest Yaparak Girmiş!