Çin İstanbul Başkonsolosu: 'Yarasa, Çin Mutfağında ve Sofralarında Kesinlikle Yer Almıyor'

Koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişme ve rakamları açıklayan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin'de kesinleşen vaka sayısının 33 bin 791, şüpheli vaka sayısının ise 28 bin 942 olduğunu söyledi. Wei, sosyal medyada bu salgına yol açtığı iddia edilen yarasa çorbasını içen Çinli kadının görüntülerinin ise 2016 yılında Güney Pasifik'te çekildiğini, yarasanın Çin mutfağında ve sofralarında kesinlikle yer almadığını söyledi.

Koronavirüsü ile ilgili son gelişme ve rakamları DHA'ya açıklayan Başkonsolos Wei, 9 Şubat itibarıyla Çin’de kesinleşen vaka sayısının 33 bin 791, şüpheli vaka sayısının ise 28 bin 942 olduğunu söyledi.

Virüsün, ortaya çıktığı pazardaki deniz ürünleriyle alakasının olmadığını, burada yasadışı yollarla satılan yabani hayvanlardan yayıldığını belirten Wei, 'Fakat henüz kesin olarak hangi yabani hayvan olduğu tespit edilmedi” dedi.

"Yarasa çorbası videosu 2016 yılında çekilmiş bir videodur"

Wei, “Hatırlatmak isterim ki, sosyal medyada bu salgına yol açtığı iddia edilen yarasa çorbasını içen Çinli kadının çektiği o video, aslında 2016 yılında Güney Pasifik’te çekilmiş bir videodur. Yarasa, Çin mutfağında ve sofralarında kesinlikle yer almıyor” dedi

Çinlilerin 'Neden her şeyi yiyorsunuz?' sorusuna yanıtları için 👇

Çinlilerin "Neden Her Şeyi Yiyorsunuz?" Sorusuna Verdikleri Yanıtlar

"Virüsün öldürücü etkisi yüzde 2.1 oranında"

Tespit edilen hasta sayısı ve şüpheli vaka sayısının her geçen gün azaldığını ve iyileşerek taburcu olanların sayısının hızla arttıığını belirten Wei, 'Şu an bu virüsün öldürücü etkisi yüzde 2.1 oranındadır. Hayatını kaybedenlerin çoğu yaşlı, alt hastalıkları bulunan ve bağışıklığı düşük kişilerdi. Öldürücü etkilere baktığımızda, SARS yüzde 10, H1N1 yüzde 17.4 ve MERS yüzde 34.4 oranında idi.' dedi.

Son açıklanan rakamlara göre ölü sayısı 800'ü aştı 👇

Ölü Sayısı 813'e Yükseldi: İlk Defa Koronavirüs Nedeniyle Çinli Olmayan Birisi Hayatını Kaybetti

"Panik ve rivayetler virüsten daha korkunç"

Virüsün o kadar korkunç olmadığını belirten Wei; 'Virüsü tespit ettik, hastaları da taburcu etmeye başladık. Asıl dikkat etmemiz gereken, panik ve rivayetler virüsten daha korkunç. Herkesin, bu salgına karşı soğukkanlı olmasını ve mantık çerçevesinde bakmasını ve davranmasını rica ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Wei'nin açıklamalarının tamamına buradan erişebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
09.02.2020

Yani... Bir yandan abartılıyor gibi geliyor bir yandan daha önceki hiç bir salgında bu kadar geniş çaplı karantina ve önlemler alınmadığı için acaba Sovyet Rusya'nın Çernobil kazasını ufak ve önemsiz gösterdiği gibi Çin'de salgını mı dünyaya olduğundan önemsiz gibi gösteriyor diye düşünüyor insan. Yani neticede ekonomisini derinden sarsan bir durum. Bir de salgını dünyaya duyuran doktor ölünce korktum açıkçası. Tıp sektöründe çalışan genç ve sağlıklı bir erkek bile ölüyorsa korkmak lazım. (Tabi gerçekten hastalıktan öldüğü bilgisinin doğru olduğunu var sayarak konuşuyorum. Çin hükümetinin adama vatan haini ilan edecek kadar öfkelenmesi başka şeyler de düşündürmüyor değil)

Pasif Kullanıcı
09.02.2020

korkmak için nedenler var. İlk ve en önemli nedenlerden biri teknoloji çagının zirvesinde olmamıza ve 50 milyon insanın karantinada olmasına rağmen bu virüs hakkında çinden dogru veya yalan haberlerin gelmiyor olması ! Gerçek haberleri geçtik fenomen olmak adına insanların çıldırdığı bir dönemde yalan haberler bile yok! Virüs ilk çıktıgında youtube corona hakkında ki videoları 2 saat rötarlı yayınlardı daha sonra 4 saate çıktı son baktıgımda 6 saat e çıkmıştı. Çin hükümeti geçen hafta ggle ile içeriği gizli bir anlaşma yaptı. sadece anlaştıklarını duyurdular içerik hakkında bilgi vermediler. Daha bir sürü şey. Oras çin burası Türkiye demeyin şu illet tamamen yok olana kadar korumaya çalışın kendinizi ve ailenizi.

Pasif Kullanıcı
09.02.2020

Buram buram ironi kokuyor haber. Allah aşkına o kadar yediğiniz şeylerden sonra yarasa yeseniz ne yemeseniz ne.

09.02.2020

Arkadaşlar Uzakdoğu'da gezmediğim ülke kalmadı, adamların kültüründe gerçekten böyle yemekler yok. Biz de nasıl sürekli birşey deneyen mekanlar varsa onlar da da var sadece daha iğrenç fikirler üretiyorlar. Tayland'da bile akrep vs. artık turistik fotoğraf çekmelik hale gelmiş. Nadiren yiyen görürsün.

TÜM YORUMLARI OKU (38)