Çin'in Mars Keşif Aracı Tienvın-1 Gezegenin İki Tarafından Fotoğraf Gönderdi

Çin Ulusal Uzay İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Tienvın-1 keşif aracı, Mars’a yaklaşık 11 bin kilometre mesafeden çektiği iki fotoğrafı Dünya'ya gönderdi.

Açıklamada Güney Yarım Küreyi gösteren fotoğrafın 16 Mart’ta, Kuzey Yarım Küre’yi gösteren fotoğrafın ise 18 Mart’ta çekildiği kaydedildi.

Fotoğraflarda Mars'ın üzerine düşen güneş ışınları, gezegenin hilal biçimde görünmesini sağlıyor.

Keşif aracının mayıs veya haziran ayında Mars’a inmesi bekleniyor

Dünyadan 23 Temmuz 2020’de ayrılan Tienvın-1, Mars yörüngesine girene kadar 202 günlük uçuş gerçekleştirmiş, bu sürede 4 kez yörünge düzeltmesi yapan araç, 475 milyon kilometre mesafe katetmişti.

Tienvın-1, 10 Şubat’ta Mars’ın yüzeyinden yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki bir yörüngeye girmişti.

“Yörünge modülü', 'Mars’a iniş modülü' ve 'yüzey aracı” bulunan keşif aracıyla iletişim, ülkenin kuzeyindeki Tiencin kentindeki bir radyo teleskop üzerinden yaklaşık 10 dakikalık gecikmeyle sağlanıyor.

Tienvın-1’in, mayıs veya haziranda Kızıl Gezegen’e inmesi bekleniyor.

Çince 'göklerdeki hakikati aramak' anlamına gelen 'Tienvın' misyonu, adını milattan önce 4. yüzyılda yaşamış Çinli şair Çu Yuen'in dizelerinden alıyor.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.03.2021

Bin yıl bir milyon yıl sonrada olsa bu gezegenden kaçmamız gerekecek yada daha önce kaçanların izinden gitmemiz... Bir yerden başlamamız gerektiğini insanlar anlamıyor... Ben öldükten sonra dünyanın anasını satayım diyen insanlar herkesi kendileri gibi sıg sanıyor. Bu dünyaya bir agaç dikip gitmeyi bile düşünemeyen insanlar binlerce yıl sonra yaşayacak neslinin iyiliği için bir şeyler yapmaya çalışan insanları anlayamazlar. Altta bktan bir yorum yapmayı bile düşündüysen sende o insanlardansın ve beni anlamanıda beklemiyorum! sadece bana bulaşma yeter! ( Bütün mesele, iyi ve büyük görünmek değil!.. Gerçekten iyi ve büyük olmaktır. [Beethoven] )

Pasif Kullanıcı
26.03.2021

Bazı şeyler zor yoldan öğrenilir ve büyük çoğunluk maalesef bu yolu seçiyor ve 'bak bunun kolayı da var' diyenleri marjinalleştiriyorlar. Bütün büyük düşünürlerin, icat çıkaranların, dahilerin ve sözde delilerin ne hissettiğini anladığım yaştayım. İdiocracy gibi bi dünyada yaşıyoruz, 9 milyar insanın arasındaki yalnızlık en zoruymuş. Yazık ki filmi ileri de saramıyoruz.

Pasif Kullanıcı
26.03.2021

"Göklerdeki hakikati aramak"... İnsanlar öyle bir şey keşfetti ve bunu biliyorlar. Kitleler uyumaya, modayla, instagramda ilgi ve like aramaya devam etsin.

Pasif Kullanıcı
26.03.2021

Bunun cevabı için çok uzağa gitmeye gerek yok, NASA Astronomları Mike Brown ve Konstantin Baytgin 2016 Ocak ayında Astrononomical Journal’da yayınlanan makalede Plüton’un ötesinde Güneş Sistemine ait bir gezegenin daha varlığını kısmen açıklamışlardır. Güneş sistemimizin muhtemel yeni gezegeninin yani Planet X’in 20 milyar ile 100 milyar km uzaklığa ve 10 bin – 20 bin yıllık yörüngeye sahip olabileceği vurgulamışlardır. Fakat tam da bu noktada hatırlamamız gerekir ki; buradaki yörünge dairesel olarak hesaplanmıştır. Planet X’in yörüngesi dairesel yerine eğer elips şeklinde hesaplanırsa gezegen yazıda belirtilen 20 bin yıllık yörüngeye sahip olmak yerine, sadece 3000-4000 yıllık bir dönüşe sahip olacaktır. Bu da Sümerlilerin bahsettiği Anunnakilerin 3600 yıllık yörüngeye sahip Nibiru gezegenini doğrulamaktadır.

27.03.2021

Orayıda mikecekler

TÜM YORUMLARI OKU (12)