Çin'in Eski Lideri Hu Cintao'nun Zor Anları! Korumalar Tarafından Salondan Çıkarıldı

Eski Çin Devlet Başkanı ve Komünist Parti Genel Sekreteri Hu Cintao, partinin Pekin'deki 20. Ulusal Kongresi'nde anlaşılmayan bir sebeple salonun dışına çıkarıldı.

Görevliler Hu'yu ikna edemeyince koltuk altından tutarak sandalyesinden kaldırmaya çalıştı

Çin Komünist Partisinin Pekin’de yapılan 20. Ulusal Kongresi, bugün yapılan kapanış oturumuyla sona erdi. Kongreye eski Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'nun yaşadıkları damga vurdu. Kapanış oturumunda, Merkez Komite'nin seçilmesinin ardından basın mensuplarının salona alındığı sırada, ön sırada Devlet Başkanı ve Genel Sekreter Şi Cinping'in solunda oturan Hu ile onun yanındaki Meclis Başkanı Li Canşu ile arasında diyalog geçtiği görüldü. Şi, görevlileri çağırarak zihni karışmış görünen 79 yaşındaki eski lidere yardım etmelerini istedi. Görevliler Hu'yu ikna edemeyince koltuk altından tutarak sandalyesinden kaldırmaya çalıştı.

Eski liderin neden salondan çıkarıldığıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı

Önce bundan memnun olmadığı, dışarı çıkmak istemediği gözlenen Hu, bir süre sonra iş birliği yaparak görevliler eşliğinde salonu terk etti. Hu, çıkarken Başbakan Li Kıçiang'ın omzuna dokunarak destekleyici bir jest yaptı. Eski liderin neden salondan çıkarıldığıyla ilgili henüz açıklama yapılmazken, sağlık sorunu sebebiyle olabileceği tahmin ediliyor. Hu Cintao, 2002-2012 yıllarında Çin Devlet Başkanlığı ve ÇKP Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştu. Şi Cinping, 2007-2012 yıllarında Hu'nun yardımcılığını yürütmüştü.

İşte o anlar ⬇️

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
22.10.2022

Bence yaşlıya yazık altına fln kaçırdı yada ona benzer birsey.. Adamlar kibarca çıkarttı kimse anlamasın diye.. Kibar davranıyorlar çünkü... Pot kırmış da olabilir yazık :( Politik birsey olsaydı yaka paça atarlardı diye düşünüyorum

22.10.2022

Belki Coviddir

23.10.2022

Altına sıçmıştır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ