Çin'deki 5 Yıldızlı Otellerde Odada Bulunan Eşyaların Kirli Havlular ile Temizlendiği Ortaya Çıktı!

Çin'de bulunan beş yıldızlı otellere yerleştirilen gizli kamera çirkin bir gerçeği ortaya çıkarttı. Temizlik çalışanları odadaki bardakları ve duşları, tuvaleti temizledikleri kirli havlu ile temizliyorlar. Haberin detayları için ChinaDaily kaynaklı içeriğimize buyurun...

Çin'in Kültür ve Turizm Bakanlığı, temizlik konusunda çıkan haberlerden dolayı adı geçen otellerle ilgili bir soruşturma başlattı.

Birçok lüks oteldeki temizlik çalışanları kameralara bardakları, aynaları ve lavaboyu kirli havlu ile temizlerken yakalandı. 

Bu otellerin arasında ise ülkenin uluslararası otelleri de var: Conrad Beijing, Le Royal Meridien Shanghai, Shangri-La Hotel Fuzhou. Bulgari Hotel Shanghai ise özür dileyerek böyle bir durumun bir daha yaşanmayacağını bildirdi. Benzer bir özür de The Ritz-Carlton Hotel'den geldi, onlar da bundan sonra temizlik kurallarını katılaştıracaklarını dile getirdiler.

Video, 14 Kasımda Çin'in sosyal medya sitesi olan Weibo'da yayınlandı. x

Videoda Waldorf Astoria Hotel'de bir temizlik görevlisi, lavabo ve bardakları temizlerken tek bir sünger kullanıyor. Daha sonra da aynı süngerle tuvaleti temizliyor. 

Yine aynı videoda Şanghay'daki Bulgari Hotel'de temizlik görevlisi tek kullanımlık çöp kapağının üzerini silerek tekrar kullanıyor. Ritz-Carlton Hotel'de ise kadehlerin temizlenmesi için görevli şampuan kullanıyor.

Videoyu paylaşan blogger, Huazong kullanıcı adıyla, 147 tane beş yıldızlı otelde 2 bin gece geçirdiğini dile getirdi.

Videonun bir kısmında ise Çince konuşarak otellerdeki temizlik görevlilerini eleştiriyor ve bu otellere bir gece konaklamak için ortalama 1,600 yuan (317 dolar) ödediğini dile getiriyor. 

Video bugüne kadar 80 binden fazla paylaşım aldı ve 99 milyon tıklanma oranına ulaştı.

Global Times haberlerine göre bu oteller genelde turistlerin tercih ettiği lüks oteller arasında yer alıyor.

Beijing Turizmi Geliştirme Belediye Komisyonu ise bu otellerden 4'ünün müdürlerinin ifade vermek amacı ile davet edildiğini duyurdu. Şehrin temizlik ile ilgilenen birimleri ise otellerden numuneler toplamaya ve onları test etmeye başladı. 

Benzer araştırmalar ise Fuzhou ve Guiyang'da da yapılmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise bu duruma müdahale edeceklerini ve caydırıcı cezalar vereceklerini duyurdu.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
21.11.2018

bir turizmci olarak söylüyorum Türkiye'de de durum aynen böyle neredeyse tüm otellerde.

21.11.2018

Ben de aynısını düşünüyorum eski bir turizmci olarak maalesef. Hatta daha da beterleri var bunlarla aynı zincirdeki bir arkadaşın müşterinin reçeline türkürdüğünü bile gördüm. Eee etme bulma dünyası müdürler için ama acı sonu hep müşteriler yaşamasa ortaya çıkmaz. Acilen iyileştirme lazım çalışma koşullarına

21.11.2018

Sırtı göğe bakan her canlıyı yiyen adamlardan hijyen mi bekliyorsunuz? Beyninizi s2yim.

21.11.2018

Sen ultra lüks otel işletip temizliğini yapan insanları boğaz tokluğuna çalıştırırsan sonuç bu olur.

TÜM YORUMLARI OKU (11)