Çin'de Yüzyıllar Önce Kullanılan ve Günümüzde Son Derece Popüler Hale Gelen İlginç Tedavi Yöntemleri

Hacamat

srv.onedio.com

Bu yöntemin bizim kültürümüzde de oldukça eski ve popüler bir yeri var. Cupping, yani bildiğimiz adıyla hacamat, vazodilasyonu ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun atık ve toksinlerden daha hızlı kurtulmasını sağlıyor.

Bu yöntem özellikle başarılı yüzücü Michael Phelps tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Performansına sağladığı katkıların yanı sıra, sporcunun kronik ağrılarını azaltmaya da yardımcı oluyor. Araştırmalar bunun kesin bir tedavi yöntemi olmadığını gösterse de, uzmanlar kalp-damar hastalıkları, artrit ve yüksek tansiyon tedavisine de yardımcı bir tedavi yöntemi olabileceğini düşünüyor.

Akupunktur

srv.onedio.com

Akupunktur, dünyada diğerlerine göre daha fazla kabul gören, denenmiş ve etkili bir uygulamadır. Bugün, kronik ağrılar için kullanılan en yaygın tedavi yöntemlerinden biridir. Çin'de bugün, ameliyat sırasında anestezi yöntemi olarak bile kullanılır.

Araştırmalar, hastaların kronik ağrı ve fibromiyalji tedavisi için akupunkturdan olumlu bir yanıt aldığını göstermiştir.

www.health.harvard.edu

Tamamlayıcı bir terapi olarak etkinliği, zaman geçtikçe daha belirgin hale gelmektedir. Aynı anda vücudunuza birden fazla iğnenin batırılması fikri size korkutucu gelse de, belki de bazı sağlık sorunlarınızın çözümü bu yöntemde olabilir.

Ginseng

Ginseng görünüş olarak insan vücuduna benzetilir. Sebzelerin, insan vücudunda benzedikleri organa fayda sağladıkları ile ilgili görüşü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu sebeple ginseng Çin'de  tüm insan hastalıkları için sembol haline gelmiştir.

Güçlü antioksidan etkileri nedeniyle, ginsengin iltihabı azalttığı düşünülmektedir.

Araştırmalar ginsengin insan vücudundaki oksidatif stresi azaltma potansiyelini de göstermiştir. Bununla birlikte beyin sağlığı, erektil disfonksiyon ve hatta kanserin önlenmesinde de önemli bir etkisi olduğu düşünülmektedir.

Denizatları

Denizlerin en sevimli canlıları olan denizatları, erkeklerinin doğurmasıyla bilinir. Birçok akvaryumda evcil hayvan olarak beslenir ve birçok ülkede ise yenilebilen bir üründür. Çin tıbbında ise sağladığı sayısız fayda ile bilinir.

Denizatları böbrekler, cinsel performans ve libido gibi alanlarda etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılır.

srv.onedio.com

Uygulayıcılar denizatlarının sinir aktivitelerini de uyardığını iddia ediyorlar.

Yumuşak Kabuklu Kaplumbağalar

Yumuşak kabuklu kaplumbağaların kabukları pahalı bir bileşene sahiptir. Bu kabuğun, cildi nemlendirdiği, kanı beslediği, ishali tedavi ettiği ve genel bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülmektedir.

Bazı araştırmalara göre, yumuşak kaplumbağa kabuğu, belirli antikorların varlığını uzatabilecek olan immün globulin üretimini arttırır.

srv.onedio.com

Bu bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi hastalıklardan korur.

Hamamböcekleri

srv.onedio.com

Hamam böcekleri, Çin'de uzun zamandır sağlık alanında kullanılıyor. Çin'in dört bir yanındaki birçok çiftlik, tıpta kullanılmak üzere milyarlarca hamam böceğine ev sahipliği yapıyor. 2013'te bir çiftlikten milyonlarca hamamböceği kaçmış, bu olay bir felakete sebep olmuştu.

Hamam böceklerinin yanıkları tedavi ettiği düşünülmektedir.

Çin ve Güney Kore'deki birçok kozmetik ürününde kullanılmaktadır. Ayrıca gastroenterit, duodenum ülseri ve akciğer tüberkülozunu iyileştirmeye yardımcı oldukları düşünülmektedir. Hatta, Sichuan merkezli bir ilaç şirketi, tam da bunu vaadeden bir şurup geliştiriyor.

Geyik siniri

sensiblesurvival.org

İlginç tedavi yöntemlerinden biri olan geyik siniri, kemik ve tendonları güçlendirme, kas spazmlarını azaltma ve hatta iltihaplı romatizma ağrılarında geçici bir rahatlama sağlama gibi birçok sağlık sorununa fayda sağladığı düşünülmektedir. Bu etkilerin, yüksek seviyelerde kollajen peptid ve sinirlerin içinde bulunan proteinlerle ilgili olduğuna inanılmaktadır.

Çalışmalar, bu dokunun kemik kaybını yavaşlatma ve sıçanlarda osteoporozun ilerlemesini azaltma etkisinin olduğunu göstermektedir.

Çin'de bu yöntem oldukça yaygın olduğundan geyik siniri yerine, sığır tendonu satarak insanları kandıran dolandırıcıların sayısı da oldukça fazla.

Deniz yıldızı

srv.onedio.com

Deniz yıldızları anti-enflamatuar özellikleriyle bilinmektedir. İltihaplı romatizma, diyabet, kalp hastalığı, irritabl bağırsak sendromu, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, alerji, astım ve hatta kanser gibi birçok hastalığa karşı etkili olduğu düşünülen deniz yıldızının bu etkileri Batı tıbbında da incelenmektedir.

Ayrıca, deniz yıldızının sümüksü yapısının, iltihap kaynaklı hastalıkları tedavi etmek için kullanılabilip kullanılamayacağı araştırılmaktadır.

www.mnn.com

Tırtıl Mantarı

Çin'de 'solucan otu' olarak bilinen tırtıl mantarı Cordyceps'in böbrek ve karaciğer sorunlarını çözmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Bazı sporcular bunu, performanslarını artırmak için kullanır.

Yeni araştırmalar, özellikle akciğer ve cilt kanserlerinde, tümörlerin boyutunu küçültebilecek bir etkiye sahip olduğunu da gösteriyor.

Gekogiller

Bir kertenkele türü olan gekoları Çin'de eczane vitrinlerinde görmeniz mümkün. Bu kertenkeleler böbrekler ve akciğerlerle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Bu kertenkelenin kurutulmuşunun bir tutamı, böbrekleri ve akciğerleri besler; öksürük ve soğuk algınlığını kısa sürede çözer.

srv.onedio.com

Konunun uzmanları bunun yanı sıra bu kertenkeleleri, iktidarsızlık ve erken boşalmanın tedavisi için de öneriyor.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
16.08.2019

Bitiremediniz doğada ki tüm canlıları katledip yemeyi. Yok geyik siniri , yok kaplumbağa kabuğu... Içine ettiniz ekosistemin !!!!

16.08.2019

Yıl olmuş 2020 hala bardak çekip iğne sokuşturup börtü böcek yiyerek tedavi olunacağını sananlar var.

19.08.2019

Saf mısın bilader. Sen hiç akupuntur yaptırdın mı? Ne kadar işe yarıyor haberin var mı? Ayrıca o diğer yazılanların da hepsinin bilimsel faydaları var. Anca bol keseden atıp tutun..

16.08.2019

bardak çekmeye hacamat mı yazmış o?

TÜM YORUMLARI OKU (10)