Çin'de Salgına Karşı İlk Uyarıyı Yapan ve Susturulmaya Çalışılan Doktor Koronavirüs Nedeniyle Öldü

Çin'de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsle ilgili ilk uyarıyı yapan isimler arasında yer alan doktor Li Wenliang'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Hakkında 'söylenti yayarak toplumsal düzeni bozma' suçlamasıyla soruşturma da açılan Dr. Li Wenliang, doğru olmayan açıklamalar yaptığına dair bir belgeyi imzalamak zorunda bırakılmıştı. 

Çin’de en az 560 can alan ve dünya çapında 28 binden fazla insanı etkileyen yeni tip koronavirüs hakkında meslektaşlarını haftalar önce uyaran ve yetkililerce susturulan 34 yaşındaki doktor Li Wenliang hayatını kaybetti.

Li Wenliang, Çin polisinin virüs ile ilgili söylenti yaydıkları gerekçesiyle soruşturma açtığı 8 kişi arasında yer alıyordu.

Doktor Li'nin yerel saatle 2:58'de hayatını kaybettiği duyuruldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

30 Aralık’ta meslektaşlarını virüs hakkında uyarmıştı. 👇

Li, Çin'de kullanılan WeChat adlı mesajlaşma uygulamasından meslektaşlarına Vuhan'da bir deniz ürünleri marketinde çalışan 7 kişinin SARS benzeri bir virüse yakalandığını ve karantina altına alındıklarını duyurmuştu.

Meslektaşlarına dikkatli olmalarını söyleyen Li'nin uyarıları ülke genelinde viral olunca hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Li'ye yalan iddialarda bulunduğunu belirten bir belge imzalatıldı. 👇

'İnternette söylenti yaymak', 'toplumsal düzeni bozmak' gibi suçlamalar yöneltilen doktor Li, doğru olmayan açıklamalar yaptığına dair bir belgeyi imzalamak zorunda bırakılmıştı.

Bu belgeyi imzaladıktan sonra serbest kalan Li, koronavirüsü şüphesiyle dolup taşan hastanedeki görevine geri dönmüş ve kısa süre sonra kendisi de virüse yakalanmıştı.

Doktor Li, başından geçenleri anlattığı bir paylaşımında 10 Ocak'ta öksürmeye başladığını, ertesi gün ateşlendiğini, iki gün sonra da hastanelik olduğunu belirtmişti. 👇

Dr Li, kendisi salgına yakalanmasına rağmen yetkililerin, hiçbir sağlık görevlisinin salgından etkilenmediğini söylemesini anlayamadığını yazmıştı.

Hastaneye kaldırılan Doktor Li, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde oksijen maskesine bağlı halde tutuluyordu.

Doktor Li'nin Çin'de bir kahraman olarak görüldüğü belirtiliyor 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
06.02.2020

Chernobyl'deki Valery Legasov'un yaşadıklarıyla aynı. İsimler,ülkeler ve zaman değişiyor ama siyasetin pis yüzü hiç değişmiyor.

06.02.2020

Komünizm büyük bir balondur... Çok şans verdim, çok araştırdım fakat yolun sonu hep hüsran... Amk komünistleri dediğimle kaldım, ideal bir siyasi hareketten oldukça uzak...

07.02.2020

demek ki dünyanın her yerinde böyle, doğru söyleyen ve bilinçli insanları susturuyorlar.

07.02.2020

İlkeli ve ahlaklı biriysen baskıcı bir ülkede bilim adamı, sanatçı olmak cidden zor. Ama yalama isen hayat sana güzel.

TÜM YORUMLARI OKU (17)