Çin'de Bir Mahkeme Eşcinsellik İçin 'Akıl Hastalığı' Teriminin Kullanılabileceğini Onayladı!

Çin'de bir mahkeme LGBTQ+ topluluğu tarafından tepkilerin odağı haline geldi. Nedeni ise mahkemenin eşcinselliği 'akıl hastalığı' olarak tanımlaması.

Bu tanım aslında bir ders kitabında geçiyordu ve mahkeme herhangi bir yanlış olmadığı yönünde bir kararı onayladı.

1990 yılında eşcinsellik Dünya Sağlık Örgütü tarafından akıl hastalığı sınıflandırılmasından çıkartılmış, ardından da Çin suç olmaktan çıkarmıştı.

Xixi isimli bir kişi Güney Çin Ziraat Üniversitesi'nde okurken bir kitapta eşcinselliğin akıl hastalığı olarak tarif edildiğini gördü.

Bunun ardından Xixi bu kitabın birçok üniversitede kullanıldığını fark etti ve arkadaşları ile protestolar düzenlemeye başladılar. Protestocular kitabın eşcinsel olmanın yanlış bir şey olduğu algısını sürdürdüğünü söylüyorlardı. Hatta bu nedenle yayıncıya dava bile açtılar.

Fakat dava yayımcının lehine sonuçlandı. Mahkeme bunun olgusal bir hata olmadığını sadece fikir ayrılığından kaynaklandığını belirtti.

Fakat hem Xixi hem de LGBTQ+ haklarını savunan bireyler bunun peşini bırakmayacaklarını ve ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdiler.

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
YORUMLAR
03.03.2021

Kimin kimi sevebileceğine, yatağa kiminle gireceğine biz mi karar vereceğiz? Herkes kendi cinsel hayatıyla ilgilense ne güzel olacak.

03.03.2021

faşist bir diktatör tarafından yönetilen ülke olduğu için mahkeme kararına şaşırmadım

Pasif Kullanıcı
03.03.2021

Kedi-köpek, fare, yarasa bilumum böcek, küçük oğlan çocuklarının idrarında pişmiş yumurta yemek son derece akıl sağlığı yerinde insanların işi çünkü! Eşcinseller kadar taş düşsün kafanıza! Allah belanızı vermiş vereceği kadar zaten haberiniz yok! Irkçıyım evet.

03.03.2021

Yedikleri onlarla sınırlı olsa keşke

TÜM YORUMLARI OKU (22)