Çin Çeyrek Finalde

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası eleme turunda Çin, Belarus'u 72-67 yendi.

Bu sonuçla Çin çeyrek finale yükseldi ve İspanya'nın rakibi oldu. Belarus ise turnuvaya veda etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan ve her iki takımın da pota altını etkili kullandığı ilk çeyreği Belarus, 20-19 önde kapattı. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren Belarus, hücumda Leuchanka'nın skorer oyunuyla 14. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 31-21. Devrenin sonunda üstünlüğünü koruyan Belarus, soyunma odasına 43-32 önde gitti.

Üçüncü periyotta etkili oyununu sürdüren ve Likhtarovich'in basketleriyle farkı koruyan Belarus, son çeyreğe 13 sayılık avantajla girdi: 60-47.

Son çeyrekte Çin, önemli bir geri dönüşe imza attı. Final periyoduna istekli başlayan ve savunmasını sertleştiren Çin, 34. dakikada farkı 3'e indirdi: 62-59. Çin, bitime 2 dakika 41 saniye kala Shao'nun sayılarıyla öne geçti: 64-65. Son dakikalarda üstünlüğünü koruyan Çin, özellikle Shao'nun performansıyla son çeyreğine 13 sayı geride girdiği maçı 72-67 kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Çin'de 23 sayı kaydeden Shao oldu. Belarus'ta ise Likhtarovich'in 20, Leuchanka'nın 16 sayı, 13 ribaund ve 9 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

TRTSpor

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı