Çin Astroloji Sistemine Göre Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin!

Çin astrolojisinde de bizim kullandığımız (Batı) astrolojisi gibi 12 burç vardır. Aralarında ki fark; Çin astrolojisi bir hayvanlar halkasıdır. Olay ve kişilik analizlerini yapmak için felsefeye, kozmosa, takvime ve doğanın ritimlerine başvurur.Bizim kullandığımız Batı astrolojisinde ise uzaydaki cisimlerin pozisyonlarına ve hareketlerine bakılır.

En önemli fark ise burçlar Çin astrolojisinde aylık değil yıllıktır. Yani burcunuzu bulmak için doğum yılınızı bilmeniz yeterlidir. 

Şimdi buçların özelliklerine göz atalım;

1-Fare

En önemli özelliği cazibeli olmasıdır. Uyumlu, yaratıcı, kıvrak zekâlı, sosyal ve zekidirler ve  genelde çok konuşkan olurlar. Sosyal olmalarına rağmen içine kapanıktırlar.

2-Öküz

Çalışkan, sabırlı, sadık ve cesurdurlar.Başkasının hiç uğraşmayacağı bir işe bile gücü bitene kadar sabırla uğraşır ve çalışırlar. Pek romantik olmamalarına rağmen sevgi ve şefkat doludurlar.

3-Kaplan

Huzursuz, talihli, cesurdurlar, ne yapacaklarını kestiremezsiniz çünkü ne zaman  ne yapacakları belli olmaz. Güçlü karakterli ve otoriterdirler.

4-Tavşan

Cömert, kültürlü, sanatkar ve duyarlıdırlar. Fazla tartışmaktan hoşlanmazlar, sakin bir yaşam tarzları vardır.Okumayı severler ve entelektüeldirler.

5-Ejderha

Çin burçları içinde en göze çarpanıdır. Doğuştan liderdirler. İdealist, mükemmeliyetçi ve kararlıdırlar. Kolay kazanç sağlama yetenekleri vardır fakat çok savurgan ve sabırsızdırlar.

6-Yılan

Zeki ve dikkatlidirler, analitik zekaya sahiptirler. Çoğu zaman anlaşılması zor insanlardır, inatçı ve azimlidirler. Lüks yaşamı severler ve rahatlığına düşkündürler.

7-At

İlk görünüşte öfkeli, yerinde duramayan bir mizaçta olsalar da toplum tarafından sevilen yaradılıştadır. Sempatiktirler, romantizmi severler. Bir anda sinirlenen yapıya sahiptirler ve özgürlüklerine düşkündürler.

8-Koyun

İyiliksever, kibar, hassas ve kaygılıdırlar. Doğal olana düşkündürler ve zaanatkar yönleri güçlüdür. Çekingendirler toplu olarak hareket etmeyi daha çok severler.

9-Maymun

Yaratıcı, uyumlu, hilebazlığa yatkındırlar. Popülerdirler fakat bu durum şımarmalarına sebep olduğundan çevre tarafından çok ciddiye alınmazlar. Hazırcevaptırlar, doğuştan gelen özgün fikir ve yaratıcılığa sahiptirler.

10-Horoz

Eleştirici, etkili, sanatkar ve yeteneklidirler. Disiplinlidir ve çalışmayı severler.İnsanları organize etmekten hoşlanırlar. Övgü almak hoşlarına gider her zaman alkışlanmayı isterler. Dış görünümüne önem verir, ayna karşısında oldukça fazla zaman harcarlar.

11-Köpek

Dürüst, sadık ve içtendirler. Dostlarına çok önem verirler. Ailesine ve çevresine karşı çok koruyucudur. Kimsenin üzülmesini istemezler. Hayranlık duyulan insanlardır ve güvenilirdirler.

12-Domuz

Dürüst, neşeli ve keyfine düşkündürler. Evcil ve ailelerine düşkündürler. Köpek burcu gibi dostlarına çok önem verirler. İş hayatında çok başarılıdırlar başladığı işi asla yarım bırakmazlar.

Burcunuzu aşağıdaki takvimden öğrenebilirsiniz

Kaynak;  Çin Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin

Popüler İçerikler

Giresun’da 1 Mayıs: Belediye Başkanı İşçilerle Çöp Topladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
26.01.2020

Tavşan :)

14.11.2014

HOROZ :)

14.11.2014

Benimde horoz, fakat çoğu özelliği kısaltarak yazdım , eksikler var yani, bu yüzden merak edenler tam araştırarak okumanızı tavsiye ederim :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ