CİMER Açıkladı: İstanbul Havalimanı'nda, 5 Yılda 52 İşçi Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından İstanbul Havalimanı'nın inşaat sürecinde, en az 52 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

CHP Milletvekili Ali Şeker, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne 'İstanbul Havalimanı inşaatında kaç işçinin öldüğü' sorusunu sordu.

CİMER'e başvuruda bulunan CHP'li vekil, İstanbul Havalimanı inşaatında yaşanan işçi ölümleriyle ilgili bilgi istedi. Havalimanı inşaatında bugüne kadar yaşanan kayıplar ile ilgili farklı açıklamalar yapılmıştı.

CİMER: '2013-2018 arasında toplam 52 ölümlü iş kazası yaşandı'

Gazete Duvar'ın haberine göre Şeker'in CİMER'e yaptığı başvuruya, Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi, '2013-2018 yılları arasında toplam 52 ölümlü iş kazası yaşanmıştır' şeklinde yanıt verdi.

'Yapılan 22 teftişte, 74 yüklenici firmaya 2,7 milyon TL idari para cezası uygulanması önerildi'

CİMER, konuyla ilgili olarak ayrıca İstanbul Havalimanı'na toplam 22 teftiş yapıldığını, yapılan teftişlerde 74 firmaya toplam 2 milyon 733 bin 379 TL idari para cezası uygulanmasının önerildiğini de açıkladı.

CHP'li Şeker'den açıklama geldi: 'Defalarca uyardık. İşçiler iş sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışmaya zorlanıyor, dedik.'

Ölümlü iş kazaları ile ilgili yapılan açıklamanın ardından, Ali Şeker'den bir açıklama geldi. Şeker, konuyla ilgili 'Görülüyor ki bugüne kadar en az 52 işçimiz 3. Havalimanı inşaatında hayatını kaybetti. Yüzlerce işçimiz de yaralanarak sakat kaldı. İktidarı defalarca uyardık. ‘Burada köle düzeni var. İşçiler iş sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışmaya zorlanıyor' dedik.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
03.12.2018

Yabancılar bu tip ölümlerde "killed" kelimesini kullanır, öldürüldü anlamında. Trafik kazasında 3 kişi öldü demez, öldürüldü derler. Bizde araba, otobüs, kamyon vs. kontrolden çıktı denir haberlerde, sanki canlı bir varlıkmış gibi anlam yüklenir bu makinalara. İşçiler ölmediler, intihar etmedi bu adamlar, öldürüldüler ihmalden dolayı demek daha doğrudur aslında ama kimse böyle yazmaya cesaret edemez. Not: Bazı işçiler ne kadar uyarsan da güvenlik önlemlerini hiç dikkate almıyor. Böyle bir şey de var maalesef.

03.12.2018

dehşet verici olduğu kadar artık Türkiye için gayet normal bir olay

03.12.2018

Mısırlıların sıfır teknoloji ile yaptıkları piramitlerde bu kadar insan ölmemiştir.İnşaat mı yoksa cihan harbi mi yaptılar 52 kişi nasıl öldü?! Bu kadar ah'lar uzay boşluğuna mı gidiyor ne yapıyor anlamıyorum ki.Kaç insan kaderdir,işin fıtratında vardı,şehittir diye diye toprak altına girdi ama bu tepedekilere niye bi b.k olmuyor.

TÜM YORUMLARI OKU (12)