Ciğerimiz Kalmamıştır! Yalnız Kalmamak İçin Haftanın Dört Gününü Öğrencilerle Yemek Yiyerek Geçiren Yaşlı Amca

Eşinin vefatından sonra kendisini yalnız hissetmeye başlayan 86 yaşındaki emekli adam, yemeğini artık evinin yakınlarındaki bir okuldaki öğrencilerle birlikte yiyor.

86 yaşındaki Cyril Aggett, 6 yıl önce eşi Shirley'i kaybettiğinden beri yalnızlık yaşıyordu.

Aggett uzun zamandır ortalıkta görünmeyince, Plymouth'daki Coombe Dean Ortaokulu'nun çalışanları durumu fark ettiler.

Adamın iyi olduğundan emin olmak için onu arayan çalışanlar, yalnız kalmaması için Cyril'i okul kantininde yemek yemeye davet ettiler.

Okulun yakınlarında yaşayan büyükbaba, çalışanların bu teklifini kabul etti ve artık Cyril okul kantininde görmeye alışık olunan bir yüz haline geldi.

Haftanın dört gününde, öğrencilerin de eşlik ettiği yemeklerin keyfini çıkarıyor.

Okul çalışanları ve öğrencilerle sohbet eden Cyril, bu olay sayesinde hayata tutunacak bir dal elde ettiğini söylüyor. Shirley'nin cenazesinden beri tek başına olduğu için, bu acıyla yüzleşemiyormuş.

Yemeğinin yanında çayını da içen Cyril şunları söyledi: 'Herkes benimle konuşuyor, ofis çalışanları harika.' Bu deneyimini 'kargaşa' olarak tanımladı ancak, eğer her hafta okula gitmeseydi kendini 'kayıp biri' olarak hissedeceğini de ekledi.

Cyril, okuldaki yemeklere ilk geldiğinde ne kadar bunalımda olduğundan bahsetti ama ilk zamanlara kıyasla oldukça gelişme gösterdi.

Shirley'nin ölümünden sonraki bir ay boyunca evden hiç çıkmıyordu. Ancak okul çalışanlarının onu arayıp ulaşmasından beri ardına bile bakmadı.

Cyril şunları söyledi: 'Evin kapısından içeri girdiğim andan itibaren, yalnız yaşamak gerçekten çok kasvetli olabiliyor. Buraya gelip sık sık çocukları görüyorum, benimle konuşuyorlar. Özellikle de bir genç var ki, her zaman yanıma gelip benimle mutlaka muhabbet ediyor. Bana eşlik edilmesini ve gürültüyü seviyorum. Eve bir girdim mi, kapıları kapıyorum. Orada hiçbir şey yok.'

Emekli bir kunduracı olan Cyril, okulu ziyaret etmesi sayesinde yaşama sevincini tekrar edindiğini söyledi.

'Birkaç ay önce, öğlen 2'ye kadar yatağımdan çıkmıyordum. Hava güzel olsa bile önemsemiyordum. Sanırım Shirley bana ''Kendini topla' dedi. Buraya gelmek, kabuğumdan çıkmama yardımcı oldu.'

Okul yakın bir zamanda Noel tatiline girecek ancak Cyril'in endişelenmesine gerek yok çünkü çalışanlar tatilde yiyebilmesi için Cyril'e birçok yemek hazırladı.

Okullar ocak ayında açılınca oraya geri dönecek ama o zaman kadar bu yemekleri dondurarak yiyebilecek.

Cyril 'Aslında tatile gitmelerine hiç de gerek yok.' diyerek de şakalaştı.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
06.12.2019

ne demiş şair "dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey"

06.12.2019

Yaşlı insanlarla sohbet etmeyi vakit geçirmeyi gerçekten seviyorum onlardan öğrenecek o kadar şey var ki geçmişten hikayeler dinlemek darülaceze de ilgi bekleyen sohbet etmeyi bekleyen o kadar yaşlı insanlar var ki aileleri bakamayıp terk etmiş yazık gerçekten terk etmek çok canlarını yakıyor

06.12.2019

amerıka ve avrupada cok yaygın bı durum. cocuklar 16 yas gıbı bı bırey ıcın cok erken sayılabılcek yasta evden gonderılıp tek basına yasamaya kendı hayatını kurmaya mecbur bırakılıyor. bu bıreyın gelısımı açısından pozıtıf bısey aslında ama işte sonra aıle bagları guclu olmuyor. soz konusu ınsan gıttıgı sehırde evlenıyor cocuk coluga karısıyor banliyöde yaşayan ailesinin haberi dahi olmuyor. bayramda seyranda cok azı zıyarete gıdıyor. sonuc yalnız yaşayan cocukları torunları tarafından aranıp sorulmayan yaşlılar. bizim ülkemizde burda artı pozısyonunda. bız aılelerımıze baglı olarak yetısıryoruz. en azından çoğunluk boyle. bızde ıstısnalar varda.. sahsen ben haftada en az bır kere ananeme gıderım gittimde de 3-4 saat otururum. daha fazla vakıt yaratabılsem daha cok gıderım...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ