Çift Doz Aşı Olmayanların Toplu Alanlara Girmesinin Kısıtlanması İçin Kanun Teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayanların toplu alanlara girmesinin kısıtılanması için kanun teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayan yurttaşların toplu alanlara girmelerinin kısıtlanması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. 

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, Koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün aşısızlar olduğunu hatırlatan Fikret Şahin, “Pandemiye karşı tek silahımız aşı, toplumsal aşılama olmadan pandeminin üstesinden gelmek mümkün değil” dedi.

"Aşısızlar nedeniyle pandeminin etkisi sürüyor"

14 Ocak’tan bu yana yurt genelinde yürütülen aşılama kampanyası üzerinden geçen sekiz ayda toplumun ancak yüzde 42’sinin aşılanabildiğini anımsatan CHP’li Şahin, “Aşılama faaliyeti, hem bireyleri hem de toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik en etkili koruyucu sağlık tedbiridir. Ancak ülkemizde sırası gelmesine rağmen aşısını olmayan 20 milyonun üstünde vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da pandeminin etkisini devam ettirmekte, yeni varyantların yayılmasına neden olmaktadır” diye konuştu.

Popüler İçerikler

Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
YORUMLAR
27.08.2021

Yok öyle olmaz bence 4 dozdan aşağısı kurtarmasın en az 4 dozu olan girsin toplu alanlara. 3 dozu olanlar toplu ama açık alanlara girsin kapalı yerlere girmesin. 2 dozu olanlar evden çıkmasın. Tek dozu olanlar evde bir odaya hapsedilsin. Aşısı olmayanları da Afganistan'a yollayalım.

27.08.2021

Aşısızlar nedeniyle pandemi etkisi sürüyor demek ciddi bir cehalet göstergesi ama fazla uğraşamayacağım bunu açıklamakla. Toplu alanlara girmesini kısıtlamak demek, karantina demek. Zaten topsuz alan yok, tek başına olabileceğin neresi var dışarı çıkınca ? Doğrudan ev hapsi olsun diye kanun teklifi verin madem, tabii onu becerebilirseniz :D Salgının sonu yok, ya böyle yaşamayı öğreneceksiniz, yada kafayı ya ölürsem diye bozacaksınız, üç beş seneye zaten psikolojik problemlerden öleceksiniz.

27.08.2021

Sosyal medyada bilimsel kanıt göstermeden aşı karşıtlığı yapanlarda toplum sağlığını tehlikeye sokmak , toplumu bölmek suçuyla yargılanmalı.

27.08.2021

Evet haklısın ben hesap ettiğimden bu yana rakamlar değişmiş , hesap sistemim ise aşşağıda. Toplam sonuçlanan vaka (İyileşen+Ölen) = 197,350,008 , İyileşen = 192,857,775 İyileşen x 100 / Toplam sonuçlanan = 2,276 (İyileşenlerin toplam sonuçlanan içindeki yüzdesi)

TÜM YORUMLARI OKU (24)