Çiçek Nasıl Ekilir? Saksıya Çiçek Ekimi Püf Noktaları...

Çiçeklerde en az hayvanlar kadar insanlara iyi gelen ve dünyanın düzenini devam ettirmesini sağlayan canlılar arasında yer alıyor. Her ne kadar çiçekler sadece görüntüden ibaretmiş gibi görünsede hem doğal denge açısından hemde insanlara ruhani açıdan oldukça fayda sağlamaktadır. Çiçekler dışarıyı güzelleştirmekle kalmıyor evlerimizi de güzelleştiriyor. Özellikle ev hanımlarının en çok sevdiği şeylerden biri olan çiçekler evi güzelleştirirken psikolojik olarak da iyi hissetmemizi sağlıyor. Birçok kişi çiçek ekiminin nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki, çiçek ekimi nasıl yapılır? Saksıya çiçek nasıl ekilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Birçok kişi vakitlerini değerlendirmek için çeşitli hobiler ediniyor. En güzel hobilerden biride birbirinden güzel çiçekler yetiştirmektir. Doğanın dengesini koruduğu gibi evlerimizi, bahçelerimizi ve ruhumuzu güzelleştiren çiçekler tıpkı hayvanlar ve insanlar gibi hissiyata sahip canlılardır. Geçmişte annenlerinizin, veya büyüklerinizin çiçekleriyle konuşmasına rastlamışsınızdır.  Bunun en büyük nedenide çiçeklerin sevgimize cevap olarak daha çok gürleşmesi ve açmasıdır. Bu mucizevi ve güzel görüntülü canlıları yetiştirmek ise basit fakat sabır gerektiren bir iştir. Çiçek yetiştirmeye başlamadan önce bilinmesi gereken en önemli nokta ise çiçek ekimi oluyor. Birçok kişi saksıya çiçek ekiminin nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırıyor. Çiçek ekimine ve saksıya çiçek ekiminin püf noktalarına dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Çiçek Nasıl Ekilir? Saksıya Çiçek Ekmenin Püf Noktaları

Çiçek yetiştirmek isteyen veya çiçekleri hobi edinmiş kişiler ilk olarak çiçek ekmeyi öğrenmekle işe başlıyor. Hayatımıza renk katan çiçekleri yetiştirirken verdiğimiz suda, onunla ilgilenmemiz kadar ilk olarak saksıya ekmekte çiçeğimizin gelişimini etkiliyor. Bu yüzden çiçek yetiştiriliceğine başlayacaksanız öncelikle saksıya çiçek ekiminin püf noktalarını öğrenmeniz gerekiyor. Çiçek ekimi için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle ekeceğiniz çiçeğin boyutuna ve cinsine göre belirlediğiniz bir boyutta saksı alınız. Saksının altının delikli olmasına dikkat edin. Eğer saksının altı delikli değilse belirli bölgelerinden çiviyle delik açabilirsiniz. Saksının altının delik olması çiçeğe fazla sulama yaptığınızda deliklerden suyun çıkmasını sağlayarak çiçeğin köklerinin çürümesini engeller.

  • Ardından çiçeğinizin saksısının tabanına çakıl taşları yerleştirin. Bu işlem olmazsa olmaz bir işlem değildir. Fakat çakıl taşları çiçeğinizin köklerinin hava almasını sağlarken aynı zamanda su tahliye işlemini de kolaylaştırmaktadır.

  • Ardından çakıl taşlarının üzerine biraz toprak koyun ve çiçeğinizin kök kısmını dik olarak koyduğunuz toprağın ortasına yerleştirin.

  • Sonrasında bir elinizle çiçeği tutarken diğer elinizlede kalan toprağı dökün. Döktüğünüz toprağı çiçeğin etrafına eşit miktarda yayarak köklere zarar vermeyecek şekilde toprağa bastırın.

  • Bu kolay adımlarla çiçeğinizi ekebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken noktalar saksı tahliye delikleri ve toprağın kaliteli olması. Çiçeğinizin sağlıklı büyümesini istiyorsanız toprak seçiminde çiçeğin türüne uygun ve kaliteli bir toprak seçmeye özen gösterin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Menekşe Nasıl Çoğaltılır? Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?
Saksıya Tohum Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Saksıya Tohum Ekiminin Püf Noktaları...

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi