Chromebook’lar Windows PC’lerin Pazar Payını Düşürüyor

Chrome OS’li bilgisayarlar 2014’e kıyasla 2015’te büyüme gösteriyor.

Google’ın bilgisayarlara Chrome OS’i duyurması ile, Windows PC’ler 2008’den bu yana en kötü günlerini geçiriyor. Özellikle popüler Chromebooklar, uygun fiyatlarıyla öğrenciler, eğitim kurumları ve bütçelerini düşünenler için oldukça mantıklı bir seçim olarak görülüyor.

Chrome bilgisayarlar, 2015’in ilk çeyreğinde, dünya genelinde satışını %2,8 olarak belirtti. 2014’te ise bu sayı %1,9’du. IDC Araştırma Müdürü Jay Chou, Chrome bilgisayarların satışının 2015’te artacağını, bu artışın 2016’da ise devam edeceğini söylemişti.

2015’in ilk üç çeyreğinde 5.7 milyon adet Chrome bilgisayar satıldı. Bu rakam 2014’ün tüm satışları olan 5.86 milyonun çok yakınında bir sayı. Dünya genelinde tüm bilgisayar satışı ise, 2014’le kıyaslandığında %10’lık bir düşüş ile, 2015 yılında 276.21 milyon adetti. Bu düşüşten Chromebookların ne kadar etkilendiği henüz net değil.

Chromebooklar ilk piyasaya sürüldüğü yıl olan 2011’de beklentiler oldukça düşüktü. İkinci nesil Chromebookların piyasaya sürülmesi ile, 2013 sonlarından itibaren satışlarda düzenli bir artış oldu. Apple dışında tüm bilgisayar üreticileri şu an Chrome OS’li dizüstü ve masaüstü bilgisayarları sunuyor.

Google Chromebook’u, Windows bilgisayarlara karşı, özellikle web uygulamalarını kullanan kişiler için ucuz bir alternatif olarak sundu. Google aynı zamanda düzenli güncellemeler ve internet bağlantısı olmadan da kullanılabilen uygulamalar vaad etti. Bilgisayar fiyatlarının artmasına rağmen Chromebook fiyatları, kullandıkları donanım sebebiyle ucuz bir şekilde kaldı. Chrome OS aynı zamanda daha yalın olduğu için bellek ihtiyacını da azaltıyor.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!