CHP ve İYİ Parti'den Öcalan'a Çağrı Yapan Bahçeli'ye Sert Tepki: "Bahçeli, Öcalan İçin Af İstemiştir"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, MHP lideri Bahçeli'nin terörist başı Öcalan'a yaptığı çağrı sonrası, 'Bahçeli Öcalan için af istemiştir' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu açıklamalara sert çıkıştı. Dervişoğlu, 'Atatürk’ün kurduğu Meclis'in kürsüsünden, terörist başları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir' dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda 'çözüm süreci' ile ilgili terörist başı Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı gündeme bomba gibi düştü.

Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin gündem olan çağrısına CHP'den ilk tepki de geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Görülüyor ki kapalı kapılar ardından müzakereler yapılıyor. ‘Öcalan Meclis’e gelsin’ diyorlar." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, açıklamayı "talihsiz" diye niteledi, "Bahçeli Öcalan için af istemiştir" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Emir şu ifadeleri kullandı: 👇

'Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecriti kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM parti grubunda konuşsun diyor. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Bahçeli'nin Öcalan çağrısına sert çıktı. Dervişoğlu, "“Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti: 👇

'Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir.

Gün;

Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür.

Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir!

Yarını bekleyin!

Herkesin maskesini indireceğiz!..”

DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan Çağrısına İlk Değerlendirme: "Bu Kadarını Beklemiyorduk"
Bahçeli'nin Öcalan'a Yaptığı Meclis Çağrısı, MHP'lileri de Şaşırttı: Alkış Kararsızlığı!

Popüler İçerikler

Mauro Icardi ile Barışan Wanda Nara'dan Çok Konuşulacak Üstsüz Poz!
Arka Sokaklar, Narin Güran Olayını İşleyerek İzleyiciden Tam Not Aldı
Acun Ilıcalı'dan Ses Getirecek Proje: Fenerbahçe, Rihanna ve ASAP Rocky ile İş Birliği Yapmaya Hazırlanıyor!
YORUMLAR
22.10.2024

Daha düne kadar DEM parti için terörün meclisteki ayağı diyenler, bugün terörist başını hücresinde çıkıp, meclis kürsüsünde konuşmasını istiyorlar. Devleti, teröre/teröriste peşkeş çekmek tam olarak böyle bir şey. Devlet Bahçeli bu sözleri ile yargılanması lazım ama bunu yapmaya cesaret edebilecek kimse yok. Aynı sözleri muhalefet söylese ayağa kalkarlardı. Şimdi kendileri söylüyor.

22.10.2024

begenmedikleri rahmetli Ecevit yakaladi, bu sozde milliyetciler salacak. Hep dedim yine diyorum, bu mhpliler kadar satilmis, para duskunu baska kimse yok, bak akepede bile bi noktada (bazen) tereddutte dusebilirler ama bu mhpliler bi baska. sogan efendi de ayniydi, parayi verdiler ebesini teslim etti.

22.10.2024

Allah hiç kimseyi Devlet Bahçeli'nin durumuna düşürmesin...

22.10.2024

O kadar düşmeye kimsenin ömrü yetmez.

22.10.2024

Chp'yi, terörle içli dışlı lanse edenlerin yaptığı açıklamaya bak sen. Menfaatleri uğruna yapmayacakları şey yok, çıldırmamak elde değil!

TÜM YORUMLARI OKU (43)