CHP'nin 'Yargı Bağımsızlığının Araştırılması' Önerisi Yine AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubu’nun “yargı bağımsızlığının araştırılması” için verdiği önerge görüşüldü. Önerge yine AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

T24'ün aktardığına göreCHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararı eleştirdi. Kaftancıoğlu hakkındaki yargılama sürecindeki usul hatalarını sıralayan Emre, “Burada mutlak bir kumpas var, hukuksuzluk var; biz Sayın Kaftancıoğlu’nun yanındayız” dedi.

'Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını olumsuz etkileyen unsurların tespiti'

TBMM'de CHP'nin, “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını olumsuz etkileyen unsurların tespiti ve yargıya güvenin artırılması için gerekli önlemlerin belirlenmesi amacıyla” verdiği araştırma önergesinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Zeynel Emre söz aldı.

CHP’nin önerisi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
17.05.2022

AKP bizzat içinde olduğu şeylerin araştırılmasını istemez. Yargı, darbe, uyuşturucu... Mafyanın siyasi uzantısı olan bir parti sonuçta. Alternatifi yok gerekçesi ile oy veren şeylerin safını bu kadar net belli etmesi o yüzden.

17.05.2022

akepe ve mehepe sözde yargı dağıtıyor ama az kaldı asıl biz sizi ..... 😂

18.05.2022

Şunu savunan bir orospu çocuğu çıksın suratına tüküreceğim. O kadar bıktım artık. Aman rencide olmasınlar, aman hassasiyetler. Sikerim rencide olmanızı da, kırmızı çizginizi de, değerlerinizi de.

TÜM YORUMLARI OKU (5)