CHP'nin Tezkereye 'Hayır' Demesi İYİ Parti'yi Rahatsız Etmiş

CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' demesinin İYİ Parti cephesinde rahatsızlık yarattığı belirtildi. 

TBMM'de salı günü görüşülen Irak ve Suriye tezkeresi CHP ve HDP'nin 'hayır' oyuna karşılık AKP, MHP ve İYİ Parti'nin 'evet' oylarıyla 2 yıl süreyle uzatıldı.

İYİ Partili üst düzey bir yöneticiyle görüşen Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP'nin tezkereye 'hayır' demesinin Millet İttifakı ortağında rahatsızlık yarattığını aktardı. Saymaz şunları kaydetti:

"Bize sıkıntı yaratmadı dersek yalan olur"

Meral Akşener'den sonra partide en önde gelen isimlerinden biri, Evet'in iktidara yarayacağını savunuyor. Şunları söylüyor:

'CHP bugüne kadar tezkerelerde evet oyu verdi. O yolu izleseydiler mantıklı olurdu. İktidarın HDP ile işbirliği iddiasını güçlendiren girişimde bulunuyorlar. Bizlere sıkıntı yaratmadığını söylersek yalan söylemiş oluruz.'

CHP'nin karardan önce kendilerine danışmadığını ifade ediyor.

'Her parti aynı düşünmek zorunda değil' diyor. Ancak şöyle devam ediyor:

'HDP ağırlıklı sivil toplum örgütleri 'Hayır verin' diye açıklama yaptı. Onun peşinden olması ayrı bir sıkıntı. Sahada karşılığı olumlu olmaz. AK Parti'nin işine yarar. AK Parti'nin tezini güçlendirir. Olumlu oy vermeleri lazımdı. Zaten een versen de vermesen de geçirecekler. Değişime neden olamıyorsun. Bir siyasal akıl olmaz mı? Aleyhe olacağı kesin. AK Parti'nin tek dayandığı yer var, HDP üzerinden kendilerine yol yapıyorlar. O bakımdan başarılı gidiyorlar.'

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR

Bizde İYİ partinin evet demesine kızdık, milliyetçiyiz deyip bu ülkenin çocuklarını sınırda öldürtmek mi milliyetçilik??? ülkemizin nüfusuyla oynuyorlar arapları ülkeye vatandaş yapıp her türlü hakkı verip geleceğimizi sınır ötelerinde yok ediyorlar UYANIN UYANIN sınır ötesinde savaşmak bu vatanı bayrağı sevmek değil ülkemizi yok etmektir.

29.10.2021

O kadar kendinize güveniyorsanız İyi Parti olmadan seçime girin , bizde delikanlılığınızı görelim.

29.10.2021

bence güzel oynuyorlar iyi parti seçmene biz chp ile aynı fikirde değiliz diyerek akp seçmenine göz kırpıyor ittifak değişmeksizin.

29.10.2021

Belki , ama eğer oyun değilse işte o zaman sıkıntı.

29.10.2021

Ya bu adamda ekmeğe sürülecek beyin yok , söylediği laf kavgada bile söylenmez , "Evet" oyu verenler Cumhuriyet ilkelerine ihanet ediyor demek dolaylı yoldan İyi Parti sende Cumhuriyet ilkelerine ihanet ediyorsun demek. Bu KeMAL en büyük troll . Bir iki tane daha gaf yapıp İyi Partiden xtir'i yerse görürüz tantanayı , kimse kimsenin tapulu malı değil , bir laf söylemeden önce ortağına danışacaksın. Bu herif iktidarı fazla cebinde görüyor , muhalefet dağılırsa suçu kimsede aramayın , yediği her halta Hülooogg diye arka çıktığınız bağnaz zihniyetinizde arayın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ