Ve Açıklandı: CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş, İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu Oldu

CHP PM'de kapalı oylamadan salt çoğunluğun kabul oyunu alan Mansur Yavaş CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yaşanan gelişme sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, 'Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Ekrem İmamoğlu oldu. Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu 'İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz' ifadelerini kullandı.

CNN Türk'te yer alan bilgiye göre, Yavaş'ın adaylığı CHP PM'de 45'e karşı 12 oyla kabul edildi.

İYİ Parti de destekleyecek

Yavaş, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin Ankara adayı olarak yarışacak. Bilindiği gibi, İYİ Parti de Ankara'da CHP'nin adayını destekleme kararı almıştı.

CHP ile İYİ Parti İttifakta Anlaştı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'nin Adayı Desteklenecek

Önceki seçimlerde az farkla kaybetmişti

Mansur Yavaş bir önceki yerel seçimlerde de CHP'nin Ankara adayıydı ancak seçimi küçük bir farkla AK Parti adayı Melih Gökçek'e kaybetmişti.

Mansur Yavaş: "Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ise kendisini adaylığa layık gördüğü için parti yönetimine teşekkür etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı.

Canpolat ve Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının duyurulduğu basın toplantısının yapıldığı salona birlikte geldi. Salondakiler, Canpolat ve İmamoğlu'nu alkışlarla karşılarken, 'Örgüt seninle, İmamoğlu ilerle' şeklinde slogan attı.

İmamoğlu Twitter hesabından da bir açıklama yaptı: 'İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
18.12.2018

Tamam da Mansur Yavaş zaten geçen seçimi de kazanmıştı nasıl bir sahtekarlık döndüğünü en iyi kendileri biliyor. Pek umutlu değilim ama umarım çalmadan, gerçekten hak eden en çok oy alan kazanır. Umarım sonucu kediler trafolar kesilen elektrikler değil Ankaralılar belirler.

18.12.2018

bu sefer çalarak kapatamayacakları fark olacak bence :)

18.12.2018

Bakalım Ankara halkı Bağlum'da otobüsten indirsen Kızılay'a gidemeyecek Kayseri Eski Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye mi yetki verecek yoksa Beypazarı'ni dünyanın en iyi 10 ilçesi arasına sokan öz be öz Ankaralı Mansur Yavaş'a mı yönet diyecek. Bu sorunun cevabını ben biliyorum ama umarım bu sefer Ankara beni yanıltır.

18.12.2018

her seçim öncesi aynı heves, her seçim sonrası aynı hüsran. yine her seçim olduğu gibi güneydoğuyu hdp, batı kıyılarını chp alır. geri kalan yerleri de akp siler süpürür ve seçimden zaferle çıkar. yıllardır aynı kısır döngü.

TÜM YORUMLARI OKU (98)