CHP Liderinden Merkel'e Taziye Mektubu

Almanya Başbakanı Angela Merkel'e mektup yazarak Sultanahmet saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları nedeniyle taziyelerini ileten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mektubunda 'Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, dün yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybeden Alman vatandaşlarının sayısının sekiz olduğunu duyurmuştu.Başbakan Merkel de bunu doğrulayarak 'Sekiz vatandaşımız İstanbul gezisinden dönemeyecek' demişti.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Berlin'de yaptığı son açıklamaya göre saldırıda 10 Alman vatandaşı hayatını kaybetmiş durumda. Sözcü yedi Alman yaralının da tedavisinin sürdüğünü, bunlardan beşinin yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Almanya Başbakanı Merkel'e bir mektup gönderek taziyelerini iletti.

Kılıçdaroğlu'nun mektubu şöyle:

'Sayın Şansölye, İstanbul'da çoğunluğu Almanlardan oluşan turist grubuna yapılan dünkü saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşıladık. Son aylarda meydana gelen saldırılarda olduğu gibi, Türk ve Alman uluslarıyla birlikte tüm Dünya, şiddet, terör ve korku kabusuna itilmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Türkiye'nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Ancak aynı zamanda, barışsever tüm insanların bu olay karşısındaki ortak tepkisinin, birbirimizle bütünleşmek; sevgi ve saygımızın, dayanışmamızın, birlikte yaşamaktan duyduğumuz mutluluğun daha da pekişmesi yönünde olacağına eminim. Her bireyin yaşamına saygı ve hoşgörüye inanıyoruz. Güvenli ve barışçıl bir Dünyanın inşası yönündeki ortak paydamızı kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Cumhuriyet Halk Partisi adına size ve tüm Almanya'ya taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına bu zor anda sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum'

DHA

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.01.2016

yavşak nerde terörist varsa onlarla beraber

13.01.2016

Akpden bahsediyorsun heralde ? Hani işide silah gönderip pkklıları ülkeye indiren 400 milletvekili alamayınca her yerde bomba patlatıp alınca duran pkklılar. Hani fettulaha kardeşim diyen akpden bahsediyorsun degil mi ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ