CHP Lideri Özgür Özel'den Açıklama: Sahipsiz Sokak Köpeği Düzenlemesi AYM'ye Gidiyor!

Muhalefetin tepki gösterdiği, 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen düzenlemeye göre; başıboş sokak köpekleri kısırlaştırılacak, aşıları yapılacak, sahiplendirilinceye kadar bakımları barınaklarda sağlanacak, yeniden sokaklara salınmayacak.

Teklifin 5. maddesi, sokak köpeklerinin öldürülmesinin yolunu açtığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Tartışmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

Özgür Özel, sahipsiz sokak köpekleri düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı: "Bu bizim zaten görevimiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız."

'Dört buçuk yıldır bizim bütün başvurularımızda Anayasa Mahkemesi önemli bir kazanım olan yürütmeyi durdurma kararını uygulamıyor' diyen Özel, Anayasa Mahkemesi'nin bundan vazgeçmesini ümit ettiğini belirtti.

Asla bu kanunun örtülü talimatına uymayacaklarını söyleyen Özel şöyle devam etti: "CHP'li belediyeler bu kanunun üstü örtük, yani 'sen bu işi çözemezsin gel katliam yap' çağrısına direnecekler ve bu kanunun o örtülü talimatına uymayacağız."

'Bundan sonraki süreçte daha çok barınak yapmaya, aşılamaya, kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye yönelik üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapacağız. Ama bu yükün belediye gücüyle ve bu kadar olanaksızlıklar içinde tam olarak yerine getirilmesi mümkün değil. Bundan sonra çıkacak her olumsuzluktan bugünkü sorumsuz yasama anlayışı sorumludur.'

Metin Külünk: "Cumhurbaşkanımızın Küresel Ölçekte Hayvan Katili İlan Edilmesinden Endişe Ediyoruz"
Sahipsiz Köpek Düzenlemesi Protestolar Eşliğinde Yasalaştı: 275 Kabul Oyu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sokak Köpekleri Düzenlemesini Eleştirenlere Sert Çıktı: "Timsah Gözyaşları"
Veterinerler, Sokak Köpekleri İçin Milletvekillerine Çağrı Yaptı: Tehlikeyi Anlattılar!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.07.2024

Ihtiyaclar siddetlerine göre siralanir, kac haftadir bu yasayi konusuyoruz. Millet ac , hak hukuk yok bunlari halledin önce. Algi yönetimi yönetimi yapiyorlar olan zavalli hayvanlara olacak.

30.07.2024

Yine muhalif oyların peşinde bu öğrenilmiş muhalefet hey yavrum hey yıllarca size oy veren kafama..

30.07.2024

Kendi pisliklerini halının altına süpürerek yok edebileceklerini sanan süper zekasızlara güzel bir cevap. Bu saçmalığı gündem değiştirmek amaçlı, ekonomik olarak dibine kadar çamura batmış iktidar ve paralı troller dışında kimse istemiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (18)