CHP'li Vekil 'En Yüksek Memur'un Aldığı Maaşları Ortaya Çıkardı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, kamuda en yüksek devlet memuru statüsünde olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın üç ayrı kurumdan aylık toplam 84 bin 702 lira maaş aldığını ortaya çıkardı. 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz YavuzyılmazCumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın aynı zamanda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu ve YÖK üyesi olduğunu ve üç ayrı kurumdan toplamda 84 bin 702 TL maaş aldığını belirtti. Kıratlı'nın aldığı maaşlar şöyle:

  • Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından: 22.906TL

  • Borsa İstanbul YK Üyeliğinden: 24.000TL

  • YÖK Üyeliğinden: 37.796TL

CHP'li Yavuzyılmaz, Metin Kıralı'nın Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'ndan aldığı 24 bin TL maaşın yanı sıra araç, yolculuk, seyahat, konaklama, temsil gideri, aile sağlık yardımı, prim, vergi muafiyeti ayrıcalıkları da bulunduğunu da kaydetti.

Ayrıca bakınız 👇

CHP’li Vekil, Turkcell Yönetimindeki AKP’lilerin Maaşlarını Paylaştı

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
08.04.2021

Sanmam, bu insanlar 85 bine geçinemez...mutlaka başka gelirleri de vardır.

08.04.2021

adamın bir aylık eline geçen para (resmi sonuçlara göre 84.702,00 TL) ile yaklaşık 28 kişinin aylık maaşına denk gelmektedir. bu 28 kişinin her birinin ailesinin 4 kişi olduğu düşünülürse (Türkiye standartlarında bir çekirdek aile 4 kişi) yaklaşık 112 kişinin 1 aylık geçimi demektir. ama bunlar tek başına malı götürüyorlar. tek başına diyorum çünkü bunların çoluğu çocuğu bunlardan daha fazla kazanıyordur !.

08.04.2021

bunun partiyle alakası yok. Bütün siyasiler, bütün partiler alayı açgöz alayı şerefsizin önde gideni. Mecliste chp li bir kadın vekil 1 milyon tl telefon faturası ödetmişti. Sadece siyasiler değil, onların yardakçıları, memurları,yardımcıları vs vs ne büyük paralar dönüyor. Asla 10 da birini haketmeyecek insanlar 80,90 bin tl maaşlar alıyor. Biz 3,4 bin tl maaş alıp ömür boyu geçinmeye çalışan insanlarız. Devlet vatandaşını yaşatmak için varsa, önce adaleti sağlasın. 85 bin tl maaş nedir ya ?

TÜM YORUMLARI OKU (11)