CHP'li Vekil: 'AKP Kadar Etkili Doğum Kontrol Yöntemi Görmedim'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık 'Yirmi beş yıllık kadın doğum uzmanıyım, AKP kadar etkili bir doğum kontrol yöntemi görmedim. Vatandaş stres, sıkıntı içerisinde yani nasıl çocuk yapsın?' dedi.

CHP'li Arık'ın Türkiye'deki doğurganlık düşüklüğü ve sığınmacıların yüksek doğurganlığının araştırılması için Meclis'te verdiği önerge reddedildi. 

Sözcü'nün aktardığına göre konuya ilişkin açıklama yapan Arık, Türkiye'deki doğurganlık oranının 2001-2021 arasındaki 20 yılda 2.8'den 1.7'ye düştüğünü söyledi.

Bu oranın Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesi olduğunu kaydeden Arık, “Nüfusumuzun yenilenebilmesi için ise kritik eşik 2,10. Bugün, kritik eşiğin altına 1,7’ye düşürdü bu iktidar. Bu ne demek? Ülkemizde torunlardan daha çok dedeleri göreceğiz demek, ülkemizde artık genç nüfusumuzla övünemeyeceğiz demek, neslimizin devamlılığı tehlikeye giriyor demek” dedi.

"İktidar neslimizi kurttu"

Gençlerin işsizlik ve umutsuzluktan evlenmediklerini anlatan Arık, şöyle konuştu:

  • 'Evlenseler dahi çocuk sahibi olmaya korkuyorlar. Bakınız, 1 kutu bebek mamasının fiyatı 154 lira, 1 paket çocuk bezinin fiyatı 234 lira. Marketler bebek mamasına çalınmasın diye hırsız kilidi takmış bugün; aslında bu hırsız kilidini bu ülkenin hazinesine takmak lazım da… Bu iktidar döneminde kısırlık yüzde 100 artmış. Yani bugün benim ülkemde 2,6 milyon kişi istese dahi çocuk sahibi olamıyor.'

  • 'Siz iktidara gelene kadar doğum oranı 2,8, sizden sonra bu oran 1,7’ye düşmüş. Şimdi ben soruyorum bu aziz millete: Neslimizi kurutan kim? Bu ülkeye ihanet eden kim? Neslimizi kurutan da, bu ülkeye ihanet eden de işte bu iktidarın ta kendisi.”

Arık, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakın, ben yirmi beş yıllık kadın doğum uzmanıyım, ben bu işin uzmanıyım, ben AKP kadar etkili bir doğum kontrol yöntemi görmedim, gerçekten görmedim. Çünkü vatandaş stres, sıkıntı içerisinde yani nasıl çocuk yapsın? Adam akşam başını yastığa koyduğunda sabah ev kirasını nasıl ödeyeceğini; doğal gaz, elektrik, su faturasının altından nasıl kalkacağını, traktörüne nasıl mazot koyacağını, tarlasına nasıl gübre atacağını düşünüyor.”

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR
19.06.2022

Vallahi öyle billahi öyle.Ben daha 28 yaşında ortamlara akmak, gezip tozmak yerine bugün nasıl karnımı doyururum diye düşünüyorum.Hayatımız sikildi.Elbetteki çıkış yolunu kendimde ararım fakat.Dışarı çıkıp istediğimi alamayacaksam ben neden çalışıyorum?

19.06.2022

Akp hem çok etkili bir doğum kontrol yöntemi hem de ahlaksızlığı, ahlak yapmak konusunda çok mahir. Savaştan kaçan Suriyeli, Afganlı bile; Türkiye çok pahalı geri dönüyoruz diyor öyle bir hırsızlığa batmış durumdayız! Tüm bu 20 yılın hesabı sorulmaz ise bu ülke adaletine de hakkım helal değildir!

Pasif Kullanıcı
19.06.2022

Çok doğru. Ben 24 yaşındayım ve halen işsizim, hadi kendi alanimda bir iş bulamayıp özel sektöde asgari ücret ile çalışsam. Ben nasıl düğün yapacağım , nasıl ev kuracağım, nasıl eşya alacağım bu ekonomi ile. Hadi evlendik diyelim bu ekonomik koşullarda en fazla bir tane çocuk sahibi olursun yani, gerçekten gençler olarak işimiz çok zor.

19.06.2022

Zaten tek çocuk sahibi olmalıyız. Tüm imkanlarımızı onu eğitmek ve güçlü bir insan olarak ülkenin hizmetine sunmak için kullanmalıyız. 5 tane çocuk yapıp devlet okullarında sözüm ona "eğitim aldırma"nın tek faydası -eğer iş bulabilirlerse- SGK'ya prim ödeyecek olmaları.

TÜM YORUMLARI OKU (17)