CHP'li Sümer: 'Okulda Kaydı Bulunmayan Çocuk Sayısı 1 Milyonun Üzerinde'

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Orhan Sümer, okulda kaydı bulunmayan çocuk sayısının 1 milyon 495 bin olduğunu kaydederek, 'Saray iktidarının ülkemizi getirdiği durum ne yazık ki budur' dedi.

Çocuklar ekonomik nedenlerle okulu bırakmak zorunda kalıyor

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, ekonomik gerekçelerle okula gidemeyen lise öğrencilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Özellikle lise çağındaki çocukların ekonomik nedenlerle okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Sümer, “Ailelerine destek olmak için çalışma hayatına yöneldikleri ortaya çıkmıştır. Okul kaydı bulunmayan 1 milyon 495 bin çocuğa, açık öğretimdeki 1 milyon 566 bin ile mesleki eğitimdeki 520 bin çocuk da eklenince, örgün eğitimde olmayan toplam öğrenci sayısının 3 milyon 581 bine yükseliyor. Gençler en güzel çağlarında ekonomik nedenlerle sanayide, esnaf lokantalarında, vasıfsız işçi çalıştıran yerlerde çalışarak ailelerine destek olmaya çalışıyorlar. Saray iktidarının ülkemizi getirdiği durum ne yazık ki budur” ifadelerini kullandı.

'Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarına yükseldi'

Sanayi bölgelerinde lise çağındaki binlerce çocuğun çalıştırıldığının altını çizen Sümer, 'Saray'ın açıkladığı göstermelik zamlar vatandaşı mutlu etmiyor. Hayat pahalığı ile vatandaşın aldığı maaş birbirini karşılamıyor. Bu nedenle aile üyeleri çocukların çalışmasına rıza göstermek durumunda kalıyor. Bugün şehirlerin sanayi bölgelerinde ne yazık ki binlerce lise çağında çocuk çalışıyor. 20 Yıllık AKP İktidarının çocuklarımızın hayallerini yok ettiği yetmezmiş gibi şimdi bir fiil gençliklerini çalışarak geçirmek zorunda kaldıkları düzeni yarattı. Yapılacak ilk seçimde kuracağımız iktidar ile önce gençlerimizin ülkeye olan güvenlerini yeniden kazanmasını sağlayacağız' diye konuştu.

Yoksulluk seviyesinin Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarına yükseldiğini ifade eden Sümer, 'Saray iktidarının kibirlileri seçim yaklaştıkça her gün televizyonlara çıkıp ekonominin ne kadar iyi olduğunu, yaşanan sıkıntıları nasıl çözdüklerini anlatıyorlar. Oysa sokakta yaşanan hayat ile sarayda yaşanan hayat arasında keskin bir fark var. Vatandaş yoksulluk nedeniyle çocuğunu okula gönderemiyor. Saray sevdalıları çıkıp zam oranında şov yaptık diyerek böbürleniyor. Milleti hayatan soğuttular halen gerçekleri görmek istemiyorlar. Yoksulluk seviyesinin Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarına yükseldiği, rant zenginlerinin zirve yaptığı bu düzeni mutlaka değiştireceğiz' dedi.

Okul Zili Yerine Mesai Zili! Çocuk İşçi Yaşı 9'a Kadar Düştü

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
YORUMLAR
06.01.2023

90'lar zamanında insanlar çocuklarını okula göndermemeye korkarlardı. İlla okul çağına gelen çocuk okula yazdırılacak. Hatta gittiğim ilköğretim okulunun müdiresi bizi takip ederdi. Büyük ablam, diğer ablam, ben. Herkes okuyor mu diye. Vay be....

06.01.2023

Çocuklar ailelerine bağda bahçada yardım ediyodur bir zanat öğreniyodur hemen çocukları zorla okula göndermiyomuş gibi algı yapıyonuz.

06.01.2023

Bazı kişiler de şunu merak ediyorlar, okusalar ne olacaklar? Okuyan çok fazla insan var neticede şu anda

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ