CHP'li Sezgin Tanrıkulu Hakkında '1915' Soruşturması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1915 olaylarıyla ilgili paylaşımı sonrası CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin manevi şahsiyetini aşağıladığına' dair somut deliller bulunduğundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi gereğince soruşturma başlattı.

Tanrıkulu, dün Twitter hesabından 1915 olaylarına ilişkin şu paylaşımı yapmıştı:

'107 yıl önce #24Nisan1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz' 

👇

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
25.04.2022

CHP nin haline bak amk yazık halkın partisi diye yola çıkıp bu hale gelmeleri çok üzücü.

25.04.2022

Hiçbir partinin derdi biz değil, kendi dertleri. O yüzden desteklerken sorgulayıcı desteklemek gerekiyor ki kendilerini düşünerek hareket etmesinler. Türkiye'de bu mümkün mü, değil.

Pasif Kullanıcı
25.04.2022

Yıllardır bıkmadılar şu yalandan. Isıtıp ısıtıp gündeme getirmeler. Doğuda ermeni devleti kurma hayali için cemiyet kurmadılar zaten. Zaten ayaklanmadılar. Zaten başka devletlerden silah ve para yardımı almadılar. Zaten köyleri yağmalamadılar insanları katletmediler. Ermeniler hep çiçek uzattı da bizimkiler taş attı.

25.04.2022

Bu adamın CHP'de ne işi var ya?

TÜM YORUMLARI OKU (13)