CHP'li Gürsel Tekin: 'Çözüm Süreci Başlamalı, Desteğe Hazırız'

CHP eski Genel Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çözüm sürecinin tekrar başlaması gerektiğini belirterek ‘’Umut ederiz ki, çözüm süreci yeniden başlar. CHP olarak da biz destek veririz. Bunu hükümete de ilettik ama ne yazık ki iktidar kendi insiyatifini kaybettiği için mesele nereye gidecek belirsiz’’ ifadelerini kullandı. 

Çağdaş Ses’e konuşan Tekin, hükümetin operasyonların devam ettiği Güneydoğu illerinde ‘inisiyatifi’ olmadığını savunarak, “Bu tespiti AKP milletvekilleri ile görüşerek de yapabilirsiniz. Hükümette böyle bir inisiyatif olmayınca daha çok ölüm yaratıp, sorunu büyütüyorlar. Bu sorunu ya derhal çözeceğiz ya da sonu görünmeyen bir kuyuya gireceğiz” diye konuştu.

'Mesele Kürt meselesi olmaktan çıktı'

CHP olarak çözüm sürecinin yeniden başlamasını umduklarını ve desteğe hazır olduklarını aktaran Tekin, “Bunu hükümete de ilettik ama ne yazık ki iktidar kendi inisiyatifini kaybettiği için mesele nereye gidecek belirsiz” ifadelerini kullandı.

Tekin'in konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

'Baştan itibaren çözüm dedikleri lakin adını bir türlü bulamadıkları bu sürece dair uyarılarımız olmuştu. Sayın Erdoğan bize ‘kendi aklınıza bakın’ dedi. ‘Sizin kredinize ihtiyacımız yok’ dedi. Biz umursamadık, ciddiye almadık. Üstümüze düşen sorumluluğun farkındaydık ve ona göre davranmaya gayret ettik. Maalesef çok acı, büyük bir dram yaşanıyor. Bu meseleye Kürtlerden çok Türklerin sahip çıkması lazım. Mesele Kürt meselesi olmaktan çıktı, 78 milyonun meselesi haline geldi. Yüzlerce çocuk okullarına devam edemiyor, oyun oynadıkları sokaklarda durmayan silah seslerini dinliyorlar. Neredeyse herkesin ailesinden kayıplar oldu, çocuklar okulla tanışmadan ölümle tanışıyor. Bugün size Cizre’nin Diyarbakır’ın fotoğraflarını göstersem Suriye sanırsanız. Bu bir toplumsal travmadır.  Bu çocuklar nasıl bir travma ile büyüyecekler? İnsan hastalanırsa tedavi olur ve iyileşir. Ama bir çocuk okula gitmezse, bu ileride büyük bir sorun olur. Bu çocuk ya sokağa düşer, ya çatışırken ölür, ya radikalleşir ya da köktendinci olur. Bunun bedelini de Türk ya da Kürt değil, tüm Türkiye halkı öder.''

Çağdaş Ses

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
05.03.2016

Bu sıgırın chp tek bir katkısı oldugunu gösterenin 40 yıl kölesi olurum ... bunu siyasete alanın, adam yerine koyup selam verenin allah belasını versin!!!

06.03.2016

'' adam yerine koyup selam verenin allah belasını versin!!!'' bu cümle kk içindi zaten biraz düşün fazla zorlama

Sen ne şerefsizsin seeen... Senin çok sağlam kaynakların var.... http://onedio.com/haber/gursel-tekin-turkiye-iki-gun-icinde-suriye-ye-girecek--503210

05.03.2016

ha chp ha akp ikiside aynı b*k hiçbir parti yok şu anda türkiyeyi bu bataklıktan kurtacak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ