CHP’li Deniz Yavuzyılmaz Duyurdu: Anagold ‘Asli Kusurlu’ Değilmiş

Erzincan'a bağlı İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde göçük altında kalan 9 işçiden hâlâ haber yok. İşçilerin yakınlarının 5.günde de bekleyişi sürürken, olaya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlatılan Bilirkişi Ön Raporu sonuçlandı. Madenin sahibi Anagold Madencilik asli kusurlu bulunmadı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çalık Çöpler Altın Madeni'nde, 13 Şubat günü saat 14.30 sıralarında meydana gelen liç yığını alanındaki kaymayla beraber 9 işçi göçük altında kaldı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Bilirkişi Ön Raporu’nda asli kusur gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle çalışan ve yöneticilerde bulundu.

Operasyon direktör vekili riskli durumları analiz ettirmediği, çalışanları risklerden korumak için gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle asli kusurlu bulundu.

Raporda “ehil yetkili biri olarak şantiyede ortaya çıkması muhtemel tehlikeli durumların belirlenerek risklerden korumak için gerekli tedbirleri aldırmadığı, işyerinde çalışanları sağlıklarını olumsuz yönde etkilenmemesi hususunda gerekli denetim ve gözetim mekanizması kurdurmadığı, kurdurdu ise bunu uygulatmadığı, yetkili biri olarak sabah yığın içinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davranış sergilediği” belirtildi.

Yığın içinde uzun sürede oluştuğu belirtilen açıklık ve çatlakların kapanmaması nedeniyle proses oksit müdürü, oksit operasyon baş mühendisi, oksit operasyon mühendisi, borulama süpervizörü, asli kusurlu bulundu.

Ayrıca alt işveren şirketlerden Çiftay A.Ş’nin saha mühendisi ile saha formeni, Kar-Sa A.Ş.’nin formen ve mühendisi, Asil Çöpler A.Ş.’nin şirket müdürleri, saha süpervizörü, Asil Keklik A.Ş’nin şirket müdürleri ve saha süpervizörü sabah liçteki çatlakların tespit edilmesine rağmen tedbir almadıkları için tali kusurlu bulundu.

İşte o paylaşım:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Adnan Oktar Cezaevinde de Rahat Durmadı: 'Büyük Aşklar Böyle Başlar'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Adayını Karıştırdı: Gülümseyerek Düzeltti
Cem Boyner Kayıt Dışıyla Mücadelenin Yolunu Açıkladı: "Alışverişte Nakdi Ortadan Kaldırmak"

Popüler İçerikler

Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
16.02.2024

E tabi, sahibi suçlu bulunsa ucu siyasilere dokunacak.. Yine şaşırtmadılar helal olsun..

17.02.2024

ne bekliyordunuz ki, 2022 de siyanür boruları patladığında, murat kurum denen zattın övünerek anlattığı; "16 milyon tl. en üst seviyeden ceza verdik" dediği, ama sonrasında 200 milyonluk vergi borcunu affettik hatta, en üst seviye ceza verilmiş bir kusuru olan firmaya sacılığın; "kovuşturmaya gerek yoktur" raporu verdiğini diyemediği, yüzde 20'sine ortak oldukları şirketi kapatacaklarını mı bekliyordunuz!

17.02.2024

Nehirle 350 metre mesafe varmış nasıl sızmaz. Şimdi de toprak ayrıştırılmıştı diye uyduruyorlar. Asla inanmıyorum. Bir de toprak kayarken mi kapatıldı nehre giden kapaklar sanki kapatılsa da sızma olmuştur hikaye bunlar yemeyin. Tıpkı milyonların önünde çernobil faciasından sonra bakanın çay içmesi ardından binlerce karadenizlinin kanserden ölmesi gibi. Malımızı canımızı toprağımızı sattılar köylüye para vermişler orada Atatürk'ün yaptığı her şeyi satıp savdılar dışa bağımlı olduk. Ve yine çalık yine murat kurum çed raporu verende maden şirketi yönetimindenmiş. Her bokun pisliğin düzenbazlığın soygunun ülkeyi bitirme projesinin altından bunlar çıkıyor. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Olayın savunulacak hiçbir tarafı yok. Halkı zaten market gıdalarıyla (Youtube Gıda Dedektifi takip edin) havayla zehirliyorlar bir de maden faciaları üstüne tuz biber oluyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ