CHP'li Çakırözer: 'Taliban Heyetindeki 18 Kişi BM'nin Terör Listesinde, Devlet Protokolüyle Ağırlayamazsınız'

Taliban'ın Ankara heyetindeki 18 kişinin Birleşmiş Milletler'in terör listesinde yer aldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Utku Çakırözer, bu kişilerin devlet protokolüyle ağırlanamayacağını söyledi. Çakırözer, 'Bu Taliban'ı tanımaktır' dedi.

Dün Ankara'ya gelen Taliban heyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmişti. Heyet bugün de Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaret etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Twitter paylaşımıyla Taliban'ın bu ziyaretlerine tepki gösterdi.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Bu Taliban'ı tanımaktır"

Taliban heyetinin ziyareti ile ilgili eleştirilerini Halk TV'de de dile getiren Çakırözer, Türkiye'nin resmi protokolle Taliban'ı ağırlamasını 'Taliban'ı tanımak' olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

'Devlet protokolüyle ağırlayamazsınız'

'Bu 33 kişilik kabineden 18'i BM'nin terör listesinde olan isimler. Dün gelen zat da Amirhan Muttaki, 26 numarasıyla bu listede. 11 Eylül saldırılarından sonra 'Taliban Yaptırım Listesi'nde. Dün gelen kişi Türkiye'nin teröre destek verdiği için yaptırım uyguladığı bir kişidir. Bunu neden söylüyorum. Biz terörle mücadele eden bir ülkeyiz biliyorsunuz. Dünyadan da terörle mücadelede tavizsiz olmasını istiyoruz. Örneğin PKK'nın bir elebaşı, IŞİD'in bir elebaşı başka bir ülke tarafından ağırlandığında ne hissediyorsak bu odur, farkı yoktur. Diyoruz ya Amerika'da Rusya'da görüşüyorlar, onlara nasıl tepki veriyorsak bunun o görüşmelerden bir farkı yoktur Yaptırım uygulanan bir ismi siz devlet protokolüyle ağırlayamazsınız.'

Özer, Taliban heyetinin resmi protokolle ağırlanması ve Kabil Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanını ziyaret etmesini Türkiye'nin Taliban'ı tanıması olarak değerlendirerek şöyle konuştu:

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi ve bu mücadeleye gölge düşüren bir ziyaret var. Resmi protokolle ağırlayamazsınız yaptırım listesindekileri. Diyebilirsiniz ki 'Taliban'la görüşülmeyecek mi?' Görüşülür, şöyle görüşülür, alt düzey yetkililer görüşür, Katar'da görüşürsünüz mesela. Bir başka hata, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kabil'de büyükelçilisi var, geçen hafta gitti bu gelen kişiyi ziyaret etti, sosyal medyasından da duyurdu bunu, 'Ben dışişleri bakanını ziyaret ettim' diye. Bunların hepsinin adı 'tanımak' demektir, de facto tanımaktır bu. Bu ziyaretin ne eksiği var, bir Anıtkabir'e gitmediği kalmış.'

👇

Çavuşoğlu Açıkladı: Taliban Heyetiyle İlk Temasta Neler Konuşuldu?

👇

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Taliban Heyetini Ağırladı

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
YORUMLAR
15.10.2021

Devlet geleneği mi kaldı? Çadır kafası.

15.10.2021

En büyük Amerika birlikçisi erdoğandır. Burayı da arabistan yapacaklar. Tutamadıkları sözleri tutacak birileri!

15.10.2021

teröristr ile görüşen teröristtir

TÜM YORUMLARI OKU (9)