CHP'li Bekaroğlu'ndan EYT Açıklaması: '1 Milyon 936 Bin Kişi Emekliliği Hak Edecek'

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sayısının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını vurgulayarak, '1,5 milyon değil, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 milyon 936 bin kişi emekliliği hak edecek' dedi.

'Hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var'

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sayısının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını kaydetti. 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan CHP'li Bekaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün EYT konusunda, 'Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var' açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

'5 milyon insan emekli olacak'

Kendilerinin de emekli olacaklara ilişkin bir araştırma yaptığını söyleyen Bekaroğlu, '1,5 milyon değil, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 milyon 936 bin kişi emekliliği hak edecek. Devam eden yıllarda yaklaşık 5 milyon insan emekli olacak. Bunu millete doğru olarak söyleyin' dedi.

Bakan Bilgin: 'Sözleşmeli Memurları Bu Ay Kadroya Alıyoruz'
AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan Asgari Ücret, EYT ve Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
11.11.2022

Staj ve çıraklık ne olacak? Yeni bi mağduriyet oluşturup bi daha ki seçime yatırım mı!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ