CHP'li Başarır: "Tarım Bakanının Yardımcısı Sahte Diplomalı"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, otuza yakın bürokratın sahte diplomalı olduğunu tespit ettiklerini ve bu isimlerin arasında Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısının bulunduğunu açıkladı. 

TELE1’de yayınlanan Açıkça programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, aralarında bürokratların, milletvekillerinin ve bakan yardımcısının bulunduğu bir grubun sahte diplomalı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. 

Bu tespiti sadece kendisinin değil YÖK’ün de yaptığını ve skandalla ilgili soruşturma başlattığını bildiren Başarır, 'Bunlar tespit edilmiş zaten. ‘Bu diplomaları geri verin’ denilmiş. ‘Bunlar geçersizdir’ denilmiş. ‘Burada sınav yapılmamış’ denilmiş. Gazeteciler, araştırmacılar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, eski milletvekilleri… Düşünebiliyor musunuz Türkiye’yi ne hale getirdiler' dedi. 

Sahte diplomalı kişilerin çok fazla olduğunu ancak şu ana kadar kamuoyunun bildiği 30’a yakın kişiyi tespit ettiklerini belirten Başarır, çalışmalarının sürdüğünü ve sayının 50’ye yaklaşabileceğini kaydetti.

"Listedekileri perşembe günü Meclis kürsüsünden açıklayacağım" 📹

Başarır, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısının ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen OPTİMAR Araştırma’nın sahibi Hilmi Daşdemir'in de sahte diplomalılar arasında olduğunu iddia etti. 

Başarır, sahte diplomalı isimlerin geri kalanını perşembe günü Meclis kürsüsünden açıklayacağını ve konuyla ilgili araştırma önergesi vereceğini bildirdi.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
14.03.2023

Ben tek kişiyi biliyordum diplomasız.

15.03.2023

faiz sebep, enflasyon netice, diploma teferruattır.

14.03.2023

diplomalı olması şaşırtıcı olurdu

14.03.2023

Sahte kelimesinden sonra tamlama Reis ve avaneleri ile bitiyor... ..... 😡😡😡

TÜM YORUMLARI OKU (13)