CHP'li Altay: 'CHP'ye Oy Veren Herkesin Gönlündeki Aday Kılıçdaroğlu'

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın.' açıklaması üzerine 'Günaydın Sağlık Bakanı, günaydın.' ifadesini kullandı.

Bir hasta tarafından darp edilen Dr. Ebru Engin'in hastanede gözetim altında olduğunu belirten Altay, doktora saldıran kişinin salıverildiğini söyledi. Altay, doktorların korunamadığını belirtti. 14 Mart Tıp Bayramı'ndan önce TBMM'nin yapması gereken iki büyük iş olduğunu belirten Altay, 'Birincisi, bütün sağlık çalışanlarını memnun edecek yasal düzenlemeyi derhal Meclis'e getirin. İkincisi, sağlık çalışanlarımızı özellikle doktorlarımızı tam güvence altına alan bir yasal düzenlemeyi de derhal çıkaralım. 14 Mart'tan önce sağlık çalışanlarımıza, doktorlarımıza iki güzel haber verelim. CHP olarak bu konuda her türlü yapıcı katkıya, desteğe hazır olduğumuzu beyan ediyorum.' diye konuştu.

Engin Altay, EYT'lilerin dün Meclis'te olduğunu hatırlatarak 'AK Parti'li siyasetçilere sesleniyorum; lütfen EYT'lilerin umutlarıyla oynamayın, çaresizlikleriyle dalga geçmeyin. EYT'liler, çaresizdir, mağdurdur.' dedi.

"Türkiye'yi gereksiz riske atma"

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAR) '2020 yılı hesaplarını inceleyeceğiz' diye yazı gönderdiğini anlatan Altay, 'Bu, ayıptır. Bu, kokuşmuşluktur. Bu, devleti küçük düşürmektir. Bu, muhalefeti sindirmenin, muhalefetin burnunu sürtmenin yeni bir yoludur. Bu ceberut iktidarın gitmesine çok az kaldı. Herkesin biraz daha kararlı, sabırlı ve umutlu olmasını bekliyoruz. Medyanın, ekonomi yorumcularının, Enflasyon Araştırma Grubu gibi grupların cesurca gerçekleri kamuoyuyla paylaşmasını diliyor ve bekliyoruz.' değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini dile getiren Altay, 'Umarız ki Erdoğan'ın kendince ürettiği kehanetler, dünya lideri, bölge lideri olma fantezisi Türkiye'nin başına yeni sorunlar açmaz.' diye konuştu.

Altay, enerjide dışa bağımlılığın yanlış, bir ya da iki ülkeye bağımlılığın felaket olduğunu söyleyerek 'Doğal gazı bir yere bağladık, sonuçlarını yaşıyoruz.' dedi. Rusya-Ukrayna sürecinde izlenecek politikanın TBMM'de görüşülerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Altay, 'Yanına Dışişlerinden yetkili almadan oturup liderlerle konuşarak bu işler olmaz Erdoğan. Türkiye'nin başını belaya sokma. Türkiye'yi gereksiz riske atma' dedi.

"Gönüllerdeki aday Kılıçdaroğlu"🎥

CHP Grup Başkanvekili Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken 'CHP'ye oy veren ve üye olan herkesin gönlündeki aday Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur.' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı'nın karar vereceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Altay,  Altay, 'Biz aynı noktadayız, vakti zamanı geldiğinde bu açıklanacaktır. Ama çok merak ediliyorsa, saray da bunu çok merak ediyorsa öğrenmenin bir yolu var. Seçim tarihini bugün açıklasın, yarın adayımızı açıklayalım.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
23.02.2022

CHP'ye oy verenlerin bundan haberi var mı? Mesela ben.

23.02.2022

Hayir MANSUR YAVAŞ! Bir tek o bu düelloyu kazanabilir.. gerisi hüsran. Gerçekçi olalım.

Pasif Kullanıcı
23.02.2022

bu zamana kadar herhalde 5 oy kullandım. ciddi anlamda söylüyorum kılıçdaroğlu olursa boş atacağım. tayyip erdoğanın karşısına kim gelirse gelsin oy veririm. ama asla kk olmaz. defol git artık sen de. genç taze kanlara bırakın yerinizi.

TÜM YORUMLARI OKU (50)