CHP’li Altay: "Asker Yetişebilseydi En Az 10 Bin Kişi Hayattaydı"

45 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde askerin kışladan geç çıkarıldığı iddiaları uzun süredir gündemde.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha önce söz konusu eleştiriler için "MSB ilk andan itibaren milletinin yanına koştu" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün Meclis’te yaptığı konuşmada bir kez daha askerin kurtarma faaliyetlerine katılmakta geç kaldığını öne sürdü.

Altay, "İlk gün Türk Silahlı Kuvvetleri, madenciler oraya yetiştirilebilseydi bugün ölmüş en az 10 bin kişi hayatta olacaktı. Bunun bir bedeli olmamalı mı?" dedi.

Engin Altay şöyle devam etti: "Sonuçların yıkıcılığı ve ağırlığı depremin şiddet ve büyüklüğünden değil. Sonuçların yıkıcılığı ve ağırlığı deprem öncesi ihmal, deprem sonrası maalesef beceriksizlik."

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Özgür Özel Canlı Yayında İsyan Etti: "Yüz Binlerce Asker Nerede?"
Hulusi Akar, 'Asker Kışladan Çıkmakta Geç Kaldı' Eleştirilerine Yanıt Verdi

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.03.2023

çok haklı ama sadece asker değil, eğer hükümet amatörce davranmasaydı ve bir kişinin talimatını beklemeseydi çok daha fazla insan bugün hayattaydı. deprem öncesi tedbirsizlik konusuna hiç girmiyorum.

07.03.2023

Sadece asker mi? Akut la beraber sahaya inselerdi,10 binden çok daha fazlası kurtulurdu

07.03.2023

Depremden korkuyorum. Bu iktidar döneminde depreme yakalanmaktan dahaa da korkuyorum. Binlerce insan donarak can verdi, sırf birileri liyakatsiz kadrolarıyla, tek başına yönetmek istediği için. Milyar şovlar yapıldı ama 1 ay geçmesine rağmen hala çadır sorunu var. İçme suyu bulunamıyor ya!

Pasif Kullanıcı
07.03.2023

O kadar doğru ki yazdıkların

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ