CHP ile İYİ Parti İttifakta Anlaştı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'nin Adayı Desteklenecek

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun aktardığına göre,CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde ittifak yapmak konusunda uzlaştı. 

Bugün akşam saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, iki kez İYİ Parti'yi ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle görüştü.Gelen ilk bilgilere göre Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir'de CHP adayı desteklenecek. 

Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep ise İYİ Parti'de olacak. 

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere saat 20:00 civarında CHP Genel Merkezi'ne geldi.

"Güzel şeyler olacak"

İki liderin, görüşme sonrası basın açıklaması yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'İnsanların bizden beklentileri var. Özel kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah baharda Türkiye bir baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak. Biz kendimize Türkiye'ye adamış iki genel başkanız. Bireysel hiç bir beklentimiz yok.' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de güzel bir çalışma olduğunu belirterek, 'Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz.' dedi.

Popüler İçerikler

Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
12.12.2018

hadi bakalım bu birliktelik inşAllah akp'siz bir ülkenin ilk adımı olsun

13.12.2018

İnşallah. Ben küçük adımlara çok inanırım. Nedense benim bir şeylerin değişeceğine dair umudum var şükür.

Pasif Kullanıcı
12.12.2018

Ulan varya Erdoğan göt korkusuna bahçeliye yalvarmasaydı. bahçeli köpeği bir sözünde dursaydı. ittifak yapmasaydı ben bu ak partiyi görürdüm elinde ne istanbul ne ankara kalırdı. istanbulu ve ankarayı almak demek. Akpartiye ve Çomarlara büyük bir darbe demek.

12.12.2018

Alınmasa da darbe yiyorlar. Hâlâ fındığa fiyat alamayan ve piyasa durumuna göre satan Ordulu kardeşimiz, mecliste "Fındıkçıların sorunları dinlesin" önergesinin reddini alkışlarla kutlayan AKP'ye oyunu atacaktır.

Bu ittifak beklediğim ve istediğim bir şeydi. Ben İzmir, Ankara ve İstanbul gibi MHPnin Ak Partiyi destekleyeceği illerde, İYİ Partinin CHPyi desteklemesini diliyordum. Daha kapsamlı ve güzel bir ittifak olmuş. Hayırlara vesile olsun ve umarım İstanbul ve Ankarayı Ak Parti kaybeder.

13.12.2018

İnşallah kardesim👌👍🙏🙏.

TÜM YORUMLARI OKU (33)