AKUT kurucularından Nasuh Mahruki, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olduğunu duyurmuştu. Ancak bir yayında söylediği sözler CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç tarafından eleştirildi. Mahruki'nin bu eleştiriye yanıtı ise partili partisiz pek çok kişi tarafından tepki çekti.
CHP'nin temel siyaseti ve hedefi Türkiye'nin ağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını sağlamak olmalı. Çağdaş uygarlığın temelinde, dünya işinde aklı ve bilimi egemen kılmak vardır. Dinin bireysel alanda kalıp kamusal ve toplumsal alandan uzak tutulması gerekir. Hicbir dini sembol ve simgeye siyasi arenada yer verilmemelidir.
türbanın siyasal bir simge olması gerçeğini yok sayamayız. evet herkes istediğini giysin ama bu gerçeği değişmiyor.
Doğru bayatlamaz, yanlış ekşimez. Siyasal din dünyanın her yerinde fetiştir ve mide bulandırır, tamam, milletin karakter mezhebi geniş, belli ki hem inanca hem vatana hem atasına hemfe halkına saygısı sevgisi tiktok düzeyinde, alışmışlar, bu sözler eskimiş bir söylem haline gelmiş. Gel gelelim bazen dayanamazsın kusarsın, çünkü için almaz, Nasuh bey gibi yani… Özgür bey boş yapmasın. Herkes onun kadar liberal mideli olamayabilir