CHP'den 'Saray Ekonomisi Toplumu İntihara Sürüklüyor' Raporu: 16 Yılda 5 Bin 485 Kişi İntihar Etti

CHP, AKP iktidarı döneminde gerçekleşen intihar vak'alarına ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre, 2002-2018 yılları arasında geçim sıkıntısı ve ticari başarısızlık nedeniyle 5 bin 485 kişi intihar etti. 

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in başkanlığındaki Bilim Platformu tarafından hazırlanan “Sarayın Ekonomisi Toplumu Bunalıma ve İntihara Sürüklüyor” başlıklı politika notunda, ekonomik krizde sahipsiz ve çaresiz kalan yurttaşların hayatına son vermek zorunda kaldığına işaret edildi.

TBMM önünde intihar edenlerin sayısı 30'u aştı.

Politika notunda özetle şunlar yer aldı:

2002-2018 yılları arasında geçim sıkıntısı ve ticari başarısızlık nedeniyle 5 bin 485 kişi intihar etti. Son 10 yılda TBMM’nin önünde intihar edenlerin sayısı 30’u aştı. 2018’de toplam 3 bin 161 intihar vakası yaşanırken geçim zorluğu nedeniyle intihar edenlerin sayısı 246 oldu. 

Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye, 2019 yılında mutluluk sıralamasında 156 ülke içerisinde 79. oldu. TÜİK Yaşam Memnuniyet Araştırması’na göre de Türkiye’de 2011 yılında mutlu insanların oranı yüzde 62 olurken, 2019 yılında bu oran yüzde 52’ye geriledi.

Dünyanın En Mutlu Ülkeleri Açıklandı! Peki Türkiye Kaçıncı Sırada?

20 kişiden biri depresyonda...

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 4.5’i depresyonda. Başka bir deyişle Türkiye’de ortalama her 20 kişiden biri ruhsal olarak depresyon içerisinde. Resmi verilere göre, son üç yılda psikiyatri kliniklerine başvuranların sayısı 8 milyon olurken, antidepresan kullanımı da son 5 yılda yaklaşık yüzde 27 oranında arttı.

'Tükenmişlik duygusu ile baş başayız.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Saray rejiminin keyfi, müsrif ve plansız ekonomi politikalarının Türkiye’yi derin bir toplumsal buhrana sürüklediğini belirtti. Açıkel, bu kapsamda şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Ekonomik kriz, vatandaşlarımızı en yaşamsal gereksinimlerini karşılayamayacak hale getirmiş ve onları tükenmişlik duygusuyla baş başa bırakmıştır. Saray rejiminin kibirli ve umursamaz anlayışı, yurttaşlarımızın sorunlarını görmezden gelmekte, bu sorunlara neden olan çarpık düzenin devamında ısrar etmektedir. İktidarın, bu derin buhranın görülmesini istememesi ve medya organlarındaki karartmadan medet umması ülkemizi büyük bir sosyal felakete sürüklemektedir.”

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
05.03.2020

türkiyede yaşayan insanların %80inin psikolojisi bozuk.sebebi istikrarlı bir şekilde ilerleyen umutsuzluk-endişe-belirsizlik zaten depresyona girmek için yeterli argümanlar bunlar.boğazımıza kadar batırıldığımız ezan kitap,vatan bayrak edebiyatı insanları boğdu,stres yüklü geziyoruz hepimiz.bitmek bilmeyen negatif gündem.savaş deprem kutuplaşma pahalılık adaletsizlik şehit haberleri hastalık demogoji şiddet ya farkında mısınız bilmiyorum ama son 10 yıldır bir günümüz olaysız geçmedi krizsiz geçmedi arkadaşlar biri bitse anında diğeri başıyor.

05.03.2020

"İtibardan tasarruf olmaz" diyen yalakalar, kralcılar sayesinde geldiğimiz nokta.

05.03.2020

Resmi verilere göre, son üç yılda psikiyatri kliniklerine başvuranların sayısı 8 milyon olurken bir de psikiyatri kliniklerine başvurması gereken ama yanlış yönlendirme sonucu çareyi dogmatik metinlerde ve bu metinler kullanılarak hazırlanmış sözde kişisel gelişim kitaplarında arayan milyonlar var.

TÜM YORUMLARI OKU (9)